ANAF ramburseaza in octombrie TVA in valoare de 1,613 miliarde lei
Data publicarii: 11-10-2011 | Finante-BanciAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 octombrie suma de 1,613 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis luni de institutie.
"De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante masuri adoptate inca din anul 2009 fiind accelerarea rambursarii TVA, masura care, prin eliminarea criteriilor subiective de selectie, contribuie in plus la asigurarea unui mediu concurential loial. In luna octombrie reusim, astfel, sa decontam peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare suma din 2009 si pana in prezent”, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Potrivit ANAF, in selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 2 septembrie 2011.
Astfel, deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 1,346 miliarde lei, din care se compenseaza suma de 95,7 milioane lei si se restituie suma de 1,250 miliarde lei, in vreme ce deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 258,8 milioane lei.
Totodata, deconturile cu compensare partiala sunt in valoare de 8,5 milioane lei, iar suma de 142,5 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.
In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 1,250 miliarde lei, plata efectiva a fost programata in trei transe, respectiv in 7 octombrie (244,5 milioane lei), in 24 octombrie (378,6 milioane lei) si in 28 octombrie(627,3 milioane lei).
Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.
In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des