Complexul Hotelier Mamaia a fost vandut cu 2,48 milioane euro
Data publicarii: 07-10-2011 | TurismComplexul Hotelier Mamaia, aflat in patrimoniul SC Mamaia SA, a fost vandut miercuri, 5 octombrie, in urma unei licitatii dechise, pretul de vanzare fiind 2,48 milioane euro si a apartinut singurei oferte depuse, a anuntat joi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"Cumparatorul este Iordache Silviu, persoana fizica, din Bucuresti. Plata se face integral, in zece zile calendaristice de la data semnarii contractului de vanzare - cumparare. Garantia de participare, care se constituie avans la contract, a fost de 400.000 euro", se arata intr-un comunicat al ministerului.
Contractul de vanzare - cumparare va cuprinde o clauza prin care cumparatorul este obligat sa mentina activul in circuitul turistic. Anterior acestei licitatii, Complexul Hotelier Mamaia mai fusese scos la vanzare in cinci sedinte de licitatie, fara a gasi cumparatori.
Complexul Hotelier Mamaia este situat in centrul Statiunii Mamaia, fiind compus din teren in suprafata de 2.248 mp si constructii: Hotel Mamaia, restaurant si doua terase. Hotelul este dispus pe parter plus un etaj, are o capacitate de 66 locuri de cazare, distribuite astfel: 16 camere duble, sapte apartamente cu doua dormitoare si un apartament cu trei dormitoare. Complexul este clasificat la cinci stele. Dotari: sali de conferinta, bar, salon de coafura, masaj, jacuzzi, sauna.
Vanzarea Complexului Hotelier Mamaia face parte din actiunile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de privatizare a activelor pe care statul le mai detine in sectorul de turism, astfel incat acestea sa poata beneficia de investitiile necesare dezvoltarii si cresterii competitivitatii acestora. In aceasta perioada au mai fost oferite la vanzare si alte active, iar anunturile de vanzare pot fi vizualizate pe site-ul MDRT.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des