Cum sa economisim pe timp de criza VEZI SFATURILE BANCHERILOR
Data publicarii: 05-10-2011 | Finante-Banci
Criza ne invata cum sa punem banii la ciorap! Economiile in bani, indiferent de moneda, isi pot pierde repede valoarea intr-o perioada de criza, cand rezultatele financiare mondiale o iau la vale pe neasteptate. Cele mai sigure investitii sunt metalele pretioase si pamantul!
O familie de romani reuseste sa puna deoparte doar o zecime din banii castigati. Veniturile lunare ajung la 2.400 lei, insa 90% din acesti bani inseamna cheltuieli de zi cu zi.
Depozitele bancare in euro mai degraba iti iau din profituri decat sa te imbogateasca. Aurul, din contra, bate record dupa record si a ajuns mai scump ca platina.
Investitii sigure sunt toate metalele pretioase.
"Eu m-as feri de hartie. Oricum se numeste aceasta hartie, se numeste euro, se numeste dolar, se numeste franc elvetian, hartia intotdeauna e supusa unui proces de corodare pe care il simti sau nu-l simti, depinde cat esti de avizat, depinde cat esti de implicat", a spus Marinel Burduja, prim-vicepresedinte banca comerciala.
E bine sa tineti banii in banci in monede variate, ne sfatuiesc aceiasi bancheri.
"Dolarul e intotdeauna mult mai stabil pentru ca puterea economica e mult mai concentrata", a declarat Marinel Burduja, prim-vicepresedinte banca comerciala.
"Daca cineva are are o mie de euro sau zece mii euro, sa puna un sfert in lei, un sfert in euro si un sfert in dolari. Sfertul care-i ramane sa aiba niste active solide : aur, pamant, casa", a spus Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante.
Prin urmare, cine nu pune pret mare pe pamant, rau face. Cei mai bogati oameni vor fi fermierii, in opinia deputatului PDL Adrian Radulescu.
"In olanda, cei mai bogati oameni sunt fermierii! va repet si eu, in romania, peste 20 de ani , cei mai bogati oameni vor fi fermierii! Va dau in scris! ", declara Adrian Radulescu, deputat PDL.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului