CJ Cluj cere desecretizarea contractului cu Nokia
Data publicarii: 30-09-2011 | ActualitatePresedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a afirmat t joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va cere desecretizarea contractului cu Nokia, pentru a dovedi ca autoritatile locale si-au indeplinit obligatiile fata de compania finlandeza.
Informatia a fost transmisa de CJ Cluj printr-un comunicat de presa, dupa ce senatorul PNL Marius Nicoara a afirmat ca in contractul cu Nokia exista obligatia construirii unei piste si a unui terminal Cargo pe Aeroportul International Cluj. "In contract nu exista obligatia construirii unei piste si a unui terminal Cargo pe Aeroportul International Cluj-Napoca.(...) O astfel de prevedere sau clauza ar fi contravenit normelor Consiliului Concurentei si legislatiei romanesti si europene in vigoare. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, va solicita desecretizarea contractului, tocmai pentru ca toata lumea sa cunoasca modul de negociere, respectiv obligatiile asumate de catre Consiliul Judetean, prin presedintele sau la acea vreme, actualul senator Marius Nicoara, privitor la numarul de locuri de munca, termene de realizare si modalitati de reziliere", se precizeaza in comunicat.
Reprezentantii CJ Cluj l-au acuzat pe Nicoara ca este cel care a secretizat contractul si ca in calitatea sa de presedinte al CJ Cluj a decis sa fie investite 15,5 milioane de euro in parcul industrial Tetarom III.
Replica CJ Cluj a venit dupa ce Mariu Nicoara a spus, intr-o conferinta de presa, ca un motiv al retragerii finlandezilor de la Nokia a fost lipsa infrastructurii (a noii pistei de la aeroport, n.r.) deoarece exporturile catre tari din America de Sud sau Asia. "Pana la urma si-au dat seama ca nu s-a facut nimic pentru a le usura modul de transport al telefoanelor spre Mexic sau India, direct de la Cluj, astfel incat sa reduca din costuri. Costurile de transport erau foarte mari, cu trenul sau cu camioanele, spre aeroportul din Budapesta. Asa s-a ajuns ca Nokia sa fie pusa pe butuci in Romania, investitia devenind nerentabila", a precizat Marius Nicoara.
Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati de conducerea companiei ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012. La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii.
"Fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului. Ne asteptam ca veti continua sa fiti angajati ai Nokia si sa fiti platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Veti beneficia de un pachet compensatoriu pe care il vom comunica imediat dupa ce vom finaliza consultarile. Pana la sfarsitul anului, vom continua sa muncim. Pentru aceasta am decis sa asiguram bonusuri suplimentare pentru dumneavoastra, in conditiile in care ne vom atinge standardele de eficienta si de calitate ca si pana acum", se afirma in scrisoarea catre angajati.
De asemenea, conducerea Nokia i-a sfatuit pe angajati cum sa discute cu ziaristii, spunandu-le ca, in cazul in care reporterii vor sa vorbeasca cu ei pot sa o faca, dand raspunsuri legate de sentimentele lor, dar i-a avertizat sa nu impartaseasca informatii confidentiale legate de companie.
Nokia a anuntat, joi, ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman