Un nou studiu HP arata ca aplicatiile sunt esentiale pentru inovatie
Data publicarii: 30-09-2011 | IT&C
HP a realizat un nou studiu global care demonstreaza rolul foarte important al aplicatiilor in a permite inovatiei sa sustina cresterea companiilor.
Studiul, realizat de Coleman Parkes Research la cererea HP Enterprise Services, arata ca, pentru a-si consolida pozitia pe piata, pentru a raspunde cerintelor exigente ale clientilor sau cetatenilor si pentru a deveni, pur si simplu, mai productivi, tot mai multe companii au nevoie sa fie mai inovatoare si sa ofere valoare adaugata. Conform acestei cercetari, 68% din companiile si institutiile din Europa cred ca, in urmatorii doi ani, inovatia va deveni un element crucial pentru succesul lor.
Pentru a fi inovatoare si a se dezvolta sanatos, companiile de toate marimile au nevoie sa preia controlul asupra aplicatiilor invechite si a proceselor lipsite de flexibilitate care le limiteaza posibilitatile de a raspunde schimbarilor de pe piata.
Studiul a examinat cele mai importante probleme cu care se confrunta organizatiile in acest moment si modul in care restructurarea aplicatiilor de business le poate ajuta sa obtina mai usor rezultatele de business dorite. Raspunsurile participantilor la studiu au aratat ca cele mai intalnite doua moduri prin care organizatiile din Europa le ofera clientilor un plus de valoare si de inovatie se refera fie la integrarea aplicatiilor (in proportie de 58%), fie la sustinerea mobilitatii (58%). In ciuda tendintelor generale observate pe piata, doar 30% dintre companiile europene acorda atentie retelelor sociale.
Inovatie prin intergrarea aplicatiilor
In contextul acestui studiu, integrarea aplicatiilor se refera atat la integrarea aplicatiilor dintr-un singur proces de business, cat si la integrarea celor din diferite procese de business din companie. Astfel, conform cercetarii HP:
- 69% dintre companii aleg sa integreze aplicatii pentru a sustine inovatia.
- Peste doua treimi (72% ) din companiile europene din sectorul privat cred ca integrarea aplicatiilor va deveni tot mai importanta in urmatorii doi ani.
- 62% dintre respondenti incearca in prezent sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a le permite aplicatiilor din acelasi proces de business sa functioneze in mod unitar. Acest procent arata o diferenta majora intre Europa si SUA, acolo unde 59% dintre companiile din sectorul privat cauta modalitati prin care sa integreze aplicatii din procese diferite de business.
In acelasi timp, pentru majoritatea companiilor europene, integrarea aplicatiilor existente si dezvoltarea unor aplicatii integrate noi reprezinta cea mai dificila sarcina din ciclul de viata al aplicatiilor.
In anul care vine, companiile se asteapta la o crestere a importantei dispozitivelor mobile si a informatiei de care au nevoie utilizatorii atunci cand sunt in miscare. Conform studiului HP:
- 58% dintre companiile din Europa implementeaza solutii pentru a deveni mai mobile si, astfel, pentru a adauga valoare.
- 29% dintre companiile europene au raportat o crestere a importantei dispozitivelor mobile si a informatiei necesare pentru a sustine mobilitatea in cadrul organizatiei lor interne.
In Europa, conform raspunsurilor a 47% dintre companii, adaptarea tehnicilor de dezvoltare flexibila pentru a raspunde mai rapid schimbarilor si cerintelor viitoare a fost cea mai importanta activitate care sustine mobilitatea angajatilor lor. Aceste raspunsuri denota, astfel, o diferentiere clara fata de companiile din SUA si Asia, acolo unde, pentru 62% dintre companii considera ca modernizarea aplicatiilor este esentiala pentru a asigura mobilitatea, in timp ce, in Europa, doar 46% sunt de aceeasi parere. Initiativele de transformare a aplicatiilor, schimbarea proceselor de administrare a aplicatiilor si modificarea procedurilor de testare se numara, de asemenea, printre cele mai importante activitati ale companiilor.
Rezultatele studiului comandat de HP arata ca, in zonele critice de mobilitate si integrare a aplicatiilor, mai putin de jumatate dintre companiile respondente considera ca detin deja abilitatile si resursele necesare pentru a sustine dezvoltarea acestora. Mai exact, 47% dintre companii cred ca au tot ce le trebuie pentru a deveni mai mobile, in timp ce 33% dintre ele cred ca pot integra aplicatiile fara ajutor extern.
In mod indirect, aceste cifre demonstreaza faptul ca ele au nevoie de un partener care sa le ajute. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de sprijin pentru cerintele lor de mobilitate, doar 40% dintre companii au apelat deja la un partener extern (si acesta doar pentru dezvoltare) si mai putin de jumatate dintre ele au apelat la un partener care sa raspunda nevoilor lor de integrare a aplicatiilor (din nou, cei mai multi, respectiv 47%, au avut nevoie de servicii de dezvoltare).
Intr-o epoca in care raspunsurile sunt asteptate "instant”, companiile si institutiile guvernamentale au nevoie de aplicatii care sa le permita sa raspunda rapid si eficient cerintelor in schimbare ale clientilor si cetatenilor. Companiile Instant-On integreaza tehnologia in toate initiativele lor pentru a raspunde instant nevoilor clientilor, angajatilor, partenerilor si cetatenilor.
Cel mai important eveniment HP pentru clienti, HP DISCOVER, va avea loc intre 29 noiembrie si 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezinta companiilor modul prin care pot initia procesul de transformare intr-o companie Instant-On.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului