Moody's ar putea reduce ratingurile OTP si MKB pentru depozitele in euro
Data publicarii: 26-09-2006"Schimbarea ratingurilor a fost cauzata de recenta perspectiva de a micsora ratingurile suverane ale Ungariei, lucru pe care Moody's il atribuie in principal deteriorarii bugetului fiscal si recentelor dezvoltari pe plan politic", a anuntat agentia de rating.
Moody's a atribuit bancilor OTP Bank, MKB Bank, Budapest Bank, Kereskedelmi & Hitel Bank, OTP Jelzalogbank, Central-European International Bank si Hungarian Development Bank un calificativ "A1" pentru depozitele in moneda straina. Moody's a declarat ca posibila micsorare a ratingurilor bancilor a aparut dupa ce plafonul de tara pentru depozitele in moneda straina a Ungariei a fost pus sub observatie, cu amenintarea reducerii. Potrivit Moody's, calificativele atribuite depozitelor in moneda straina ale bancilor ar putea fi micsorate la "A2", daca ratingul suveran ar fi coborat, la randul lui, la "A2".
Pentru datoriile in moneda straina, ratingurile grupurilor financiare OTP Bank si MKB Bank, dar si al datoriilor subsidiarelor, nu vor fi afectate de o posibila diminuare a calificativelor acordate Ungariei. OTP si MKB au un rating de grup pentru datoriile in moneda straina de "A1", respectiv "Aa3" si un rating pentru datoriile in moneda straina a subsidiarelor de "A2", respectiv "A1".
Banca ungara MKB, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB), a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii romane, urmand sa plateasca actiunile pana la jumatatea lunii octombrie, a informat, luni, un comunicat al Romexterra. OTP Bank Romania este membra a grupului financiar OTP.
Moody's a pus pe 22 septembrie sub observatie ratingurile pentru obligatiunile in moneda locala si straina, emise de guvernul ungar, si ratingul de "A1" acordat plafonului de tara pentru depozitele bancare in moneda straina, iar aceste calificative acordate de agentia de rating au o perspectiva de micsorare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice