Astra Asigurari, profit in primele 6 luni
Data publicarii: 09-08-2011 | Finante-BanciAstra Asigurari - crestere a profitului brut la 82 milioane lei (fata de 11 milioane lei la S1 2010) si crestere de 57% a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor property pe primul semestru din 2011, fata de aceeasi perioada din 2010
Compania ASTRA Asigurari, liderul pietei de profil din Romania, a inregistrat, in primele sase luni ale lui 2011, un profit contabil brut in valoare de 82 milioane lei, in crestere cu 645% fata de semestrul I din 2010.
Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de compania ASTRA Asigurari, in primul semestru al anului 2011, este de 559 milioane lei, din care 551 milioane lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in scadere cu patru procente fata de semestrul I 2010.
Valoarea asigurarilor RCA reprezinta 278 milioane lei, in scadere cu 14%(fata de 323 milioane lei in primul semestru al anului 2010), respectiv 84 milioane lei pe asigurarile CASCO, in scadere cu 28%(fata de 117 milioane lei in S1 2010).
Cea mai importanta crestere, de 57%, a fost obtinuta pe segmentul property, de la 94 milioane lei (semestrul I 2010) la 147 milioane lei (semestrul I 2011).
Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari: "Scaderea volumului de prime brute subscrise pe segmentul auto are multiple cauze. Este vorba despre conjunctura economica, dar si despre politica de preturi extrem de mici la aceste tipuri de asigurari, politica pe care Astra o priveste cu ingrijorare; aceasta situatie a condus si la scaderea pietei de asigurari generale in ansamblu. Chiar daca am mizat pe o restructurare de portofoliu, anticipam o crestere a PBS in perioada urmatoare”.
Cresteri importante au fost obtinute si pe segmentele de asigurari de viata(15%), asigurari de sanatate (26%), asigurari medicale pentru calatorie(74%), asigurari de credite si garantii (118%), dar si asigurari de raspundere profesionala (19%).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani