SUA lupta impotriva falimentului. Maine expira termenul pentru cresterea indatorarii

Data publicarii: 01-08-2011 | International



Americanii incearca din rasputeri sa evite intrarea in incapacitate de plata printr-o intelegere de ultim moment care sa ridice plafonul de indatorare al SUA cu inca 2,8 trilioane de dolari, scrie Reuters.

Timp de o saptamana presedintele Barack Obama si partidele Re-pu-bli-can si Democrat nu s-au inteles asupra modului in care sa rezolve problema datoriei publice, ajunse la 14,3 trilioane de dolari. Spectrul unei noi recesiuni prelungite planeaza din nou asupra intregii lumi, dupa ce SUA va ramane fara bani pe 2 august, iar termenul se apropie periculos de repede. 

Totusi perspectivele unei inte-le-geri au aparut dupa ce liderii Republicani si Democrati au redes-chis discutiile cu Casa Alba si s-au exprimat optimisti in gasirea unei solutii pentru deblocarea situatiei.

In cazul in care SUA vor ajunge in situatia de a nu-si mai plati datoriile am avea din nou un dezastru economic general pe planeta, ca cel de dupa falimentul Lehman Brothers din 15 septembrie 2008.

Potrivit unei note a bancii elvetiene Credit Suisse, citata vineri de CNBC, intrarea SUA in incetare de plati  ar duce la o scadere a eco-no-miei americane cu 5% si o cadere a bursei de la New York cu 30%.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: