Locuintele asistatilor social, asigurate cu forta
Data publicarii: 25-07-2011 | Imobiliare
Guvernul propune ca Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale sa plateasca politele in locul acestora, urmand ca sumele sa fie deduse din ajutorul social.
In cazul in care ajutorul social inceteaza, asistatul sau familia lui va achita diferenta in maximum 3 luni de la incetarea dreptului.
Temandu-se ca nu-si va incasa banii din asigurarile obligatorii ale locuintelor, mai ales pentru ca pana la 15 iulie se incheiasera numai 8,63% din politele aferente fondului locativ national, guvernantii s-au gandit sa-i "ajute" pe asistatii social, platind in locul lor polita, pentru ca apoi s-o deduca din putinii bani pe care ii primesc acestia de la stat.
Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, postat pe site-ul Ministerului Muncii spre dezbatere publica, locuintele aflate in proprietatea familiilor, respectiv persoanelor singure beneficiare de ajutor social, vor fi asigurate obligatoriu impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale. "Plata primelor de asigurare se face de catre Agentia Nationala de Prestatii Sociale direct in contul Societatii Comerciale "Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale" - S.A., care pe baza listei cuprinzand persoanele beneficiare de ajutor social va emite politele de asigurare aferente acestora", se arata in document.
Potrivit acestuia, "prima de asigurare se deduce din suma cuvenita ca ajutor social", suma dedusa neputand fi mai mare de o treime din ajutorul social.
In cazul in care din prima plata a ajutorului social nu se poate constitui suma integrala reprezentand prima de asigurare, atunci "deducerea se reporteaza si asupra drepturilor ulterioare, pana la concurenta valorii integrale a primei de asigurare".
Guvernantii au prevazut si posibilitatea incetarii dreptului de ajutor social inainte de recuperarea integrala a sumelor reprezentand prima de asigurare, in acest caz familia sau persoana singura care a beneficiat de ajutorul social fiind obligata sa achite diferenta ramasa "in termen de maximum 3 luni de la incetarea dreptului".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business