Camerista lui DSK sparge tacerea si acorda primul interviu

Data publicarii: 25-07-2011 | International



Nafissatou Diallo, camerista de la Hotelul Sofitel din New York care il acuza de tentativa de viol si agresiune sexuala pe fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a rupt tacerea pe care si-a impus-o de la inceputul scandalului si a acordat primul sau interviu revistei "Newsweek".

Interviul a durat aproape trei ore si s-a desfasurat la biroul avocatilor ei, precizeaza Newsweek, care a pus pe coperta portretul femeii, in profil, in dreapta, fata in fata cu portretul in profil al lui DSK, in stanga.

"Nafi" Diallo nu este tipul femeii fatale, scrie Newsweek. Pielea ei cafenie este pigmentata cu ceea ce par a fi cicatrice de la o acnee, iar parul inchis la culoare este vopsit si indreptat. Are insa o aparenta feminina, o figura de grup statuar. Cand raspunde, pe chip are ascunsa o melancolie, scrie Newsweek.

Femeia a relatat faptele petrecute la 14 mai, cand a intrat in holul apartamentului 2806 ca sa faca curatenie. Ea sustine ca a intrebat la intrare daca e cineva, dar nu a primit niciun raspuns. Usa de la dormitor, aflata in stanga ei, era deschisa, asa ca a putut vedea o parte din pat. A aruncat o privire in living sa vada daca sunt bagaje, dar nu a vazut niciunul. Si-a anuntat din nou prezenta intreband tare daca e cineva. Atunci, un barbat dezbracat, cu parul alb, a aparut brusc, ca si cum ar fi rasarit din pamant. Ea si-a cerut scuze si a dat sa plece, dar el i-a spus ca n-are de ce sa-i para rau, a apucat-o de sani si a inchis usa apartamentului.

Femeia era angajata de trei ani la Sofitel si, dupa ce lucrase intr-un coafor si la magazinul unui prieten, securitatea si stabilitatea pe care i-o aducea acest loc de munca o faceau sa considera ca e cea mai buna slujba pe care o avusese vreodata. A venit din Guineea in 2003, initial fara permis de munca, in circumstante dubioase, iar la Sofitel avea de facut curat in 14 camere pe zi pentru un salariu de 25 de dolari pe ora, plus bacsisurile. Etajul 28 nu era responsabilitatea ei, dar acum ii tinea locul unei colege care e in concediu de maternitate.

Diallo nu stie sa citeasca si sa scrie in nicio limba. Are doar cativa prieteni apropiati, iar unii dintre barbatii cu care si-a petrecut timpul - pe care nu-i numeste logodnici sau iubiti, ci doar prieteni - par sa fi profitat de ea. Unul dintre ei, care acum este la un centru de detentie din Arizona, unde asteapta sa fie deportat in urma unei condamnari pentru droguri, i-a castigat increderea si, spune ea, i-a accesat conturile bancare.

Din cand in cand, noteaza Newsweek, Diallo a plans in timpul interviului si au fost momente cand ziaristului i s-au parut fortate lacrimile. Aproape toate intrebarile despre trecutul ei in Africa au primit raspunsuri vagi. A vorbit cu reticenta despre tatal sau, un imam care conduce o scoala coranica. Sotul ei a murit de "boala", spune ea. La fel si un copil, o fetita, la trei sau patru luni, nu mai stie exact.

Diallo a fost violata de doi soldati care au arestat-o pentru ca a iesit pe strada la o ora cand nu era voie sa se circule la Conakry, in capitala guineeana. Dupa ce au terminat cu ea, au pus-o sa faca curat la locul agresiunii. Intai Diallo a spus ca nu--si mai aduce aminte cand era, apoi a spus ca faptele se petreceau in 2001.

Diallo a reusit sa-si aduca cealalta fiica, acum in varsta de 15 ani, in Statele Unite, dar a evitat sa spuna cum a putut face asta si ochii i s-au umplut din nou de lacrimi.

Totusi, observa Newsweek, cand a ajuns cu povestirea la presupusa agresiune suferita la Sofitel, vocea ei s-a insufletit

Diallo este considerabil mai inalta decat Dominique Strauss-Kahn si are o constructie robusta. "Esti frumoasa", i-a spus DSK incercand sa o impinga catre dormitor. "Am spus 'Opriti-va, domnule, nu vreau sa-mi pierd serviciul' ", a relatat Diallo pentru Newsweek. El a spus: "N-o sa-si pierzi slujba". Diallo continua: "Nu m-am uitat la el. Mi-era asa de frica. Nu ma asteptam sa fie cineva in camera. M-a impins tare catre pat. A incercat sa-mi puna penisul in gura", a relatat ea, moment in care si-a strans buzele si si-a miscat capul dintr-o parte in alta ca sa arate cum a opus rezistenta. "L-am impins. M-am ridicat. Vream sa-l sperii. I-am spus: 'Uite-l pe seful meu acolo'. Dar barbatul a spus ca nu e nimeni acolo si nimeni nu va auzi", a povestit Diallo. A continuat sa-l impinga. Nu voia sa-l raneasca. "Nu vream sa-mi pierd slujba", a repetat ea. El a impins-o din nou, pe holul dinspre dormitor catre baie. Uniforma lui Diallo are nasturi in fata, dar Strauss-Kahn nu s-a chinuit cu ei. I-a ridicat rochia si i-a rupt lenjeria, apucand atat de tare, incat inca mai avea urme rosii, cateva ore mai tarziu, cand a ajuns la spital. A impins-o ca sa stea in genunchi, cu spatele la perete. I-a bagat cu forta penisul in gura si i-a apucat capul cu ambele maini. "M-a tinut asa de strans", a declarat Diallo. "Se misca si facea un zgomot...", a relatat femeia. "M-am ridicat, am scuipat, am fugit de acolo, nu m-am uitat in urma, am fugit pe hol, eram asa nervoasa, asa de speriata. Nu vream sa-mi pierd slujba", a repetat femeia.

Diallo a spus ca s-a ascuns dupa un colt pe coridor si a incercat sa se adune. "Stateam acolo scuipand. Eram singura. Eram asa de speriata", a povestit ea. Apoi l-a vazut pe barbatul de la 2086 iesind si indreptandu-se catre lift. "Nu stiu cum s-a imbracat asa de repede si si-a facut si bagajele. S-a uitat la mine. N-a spus nimic", a relatat Diallo. Intregul incident nu a durat mai mult de 15 minute, poate chiar mai putin. Potrivit unei surse informate citate de Newsweek, la noua minute dupa ce Diallo a intrat in camera, Strauss-Kahn i-a dat telefon fiicei lui.

Camerista s-a intors in camera lui DSK sa-si ia instrumentele de curatenie. Dezorientata, parea hotarata sa-si reia rutina ca sa uite de incident.

Multe aspecte din relatarea lui Diallo exista in raportul intocmit la spital, unde doctorii au observat, la cinci ore dupa incident, ca avea o roseata in jurul vaginului si au notat ca victima se plange de o durere la umarul stang, unde au constatat o ruptura partiala de ligament.

Exista o neconcordanta fata de faptele povestite la spital, cand a spus ca atacatorul nu i-a spus nimic in timpul incidentului. Ulterior, Diallo si-a amintit cateva cuvinte spuse in timpul presupusului atac.

Seful lui Diallo a gasit-o in hol, suparata si zdruncinata, si a intrebat-o ce s-a intamplat. S-a enervat cand a auzit ce a patit, a venit si un alt supravegehetor si apoi doi bodyguarzi. Unul dintre ei i-a sugerat sa sune la politie, asa ca la 1.30, la o ora dupa ce primul supervizor aflase de presupusul atac, hotelul a sunat la 911.

Diallo a confirmat ca pana a doua zi dimineata nu a stiut cine era atacatorul ei si cand a auzit la televizor ca ar fi viitorul presedinte al Frantei s-a gandit ca "o vor omori". Incepusera sa se adune reporterii, asa ca a cerut protectia politiei si impreuna cu fiica sa au fost gazduite intr-o camera de hotel, fara telefoane mobile.

In interviul pentru Newsweek, Diallo nu si-a ascuns mania fata de DSK. Vrea sa fie condamnat si e suparata ca s-a scris despre ea ca ar fi fost prostituata. Spune ca nu se gandeste la bani si spera ca il va pedepsi si Dumnezeu.

Diallo a explicat ca s-a decis sa acorde interviul pentru Newsweek pentru a corecta portretul nedrept care i se face in media. Privind in viitor, Diallo spune ca s-ar intoarce la hotel, dar vrea sa lucreze la spalatorie. Nu mai vrea sa bata niciodata la o usa si sa intrebe: "Alo? Suntem de la curatenie!" 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: