Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA; a inceput urmarirea penala

Data publicarii: 22-07-2011 | Actualitate

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la 18 iulie, inceperea urmaririi penale fata de europarlamentarul Adrian Severin, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, iar vineri acestuia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, a informat vineri DNA printr-un comunicat de presa.

"Avand in vedere stadiul anchetei, informatii suplimentare nu va putem comunica in acest moment, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se explica in comunicat. 

"Nu fac niciun fel de comentariu, pentru ca asa este mai bine. N-are niciun sens sa fac niciun fel de declaratie. Trebuie sa clarificam o serie de aspecte, asa cum stiti. Am avut o prima intalnire, vom colabora, vom lucra foarte bine impreuna", a spus Severin, vineri, la iesirea de la DNA. 

In luna martie, in urma unor materiale audio-video prezentate de publicatia britanica The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de Adrian Severin, membru in PE. 

O luna mai tarziu, DNA a trimis ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, in vederea transmiterii acestei solicitari presedintelui PE, Jerzy Buzek. 

La sfarsitul lunii iunie, Parlamentul European a votat ridicarea imunitatii eurodeputatului Adrian Severin, implicat in cazul ''bani in schimbul amendamentelor'' relatat de publicatia The Sunday Times. 

Eurodeputatul Adrian Severin si-a reafirmat in mai multe randuri nevinovatia cu privire la acuzatiile formulate de publicatia britanica The Sunday Times. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: