CITR: Au demarat negocierile directe pentru valorificarea City Mall, evaluat la 21 milioane euro

Data publicarii: 22-07-2011 | Lifestyle

Mai multi investitori si-au aratat interesul pentru achizitia City Mall, evaluat la circa 21 milioane euro, fiind demarate negocieri directe pentru valorificarea centrului comercial, a anuntat, joi, lichidatorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania (CITR).

"Cu certitudine aceasta va fi ultima faza de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, in acest moment negocierile intrand pe linie dreapta cu mai multi investitori interesati", a declarat senior partner CITR, Andreea Anghelof.

Astfel, au fost demarate negocierile directe pentru valorificarea City Mall, la noul pret de evaluare, de circa 21 milioane euro. Noua valoare de evaluare a reiesit dupa analiza conditiilor actuale de piata si rezultatul licitatiilor deja derulate. 

Din comisia de negociere vor face parte si bancile finantatoare, prin urmare investitorii interesati vor putea negocia direct atat cu lichidatorul cat si cu bancile creditoare conditiile de valorificare, inclusiv obtinerea unei finantari in vederea achizitiei centrului comercial.

Data limita pana la care se vor putea depune oferte in vederea participarii la negocieri va fi 16 septembrie.

City Mall are un grad de ocupare de 83% din spatiul comercial si contracte cu aproximativ 74 de chiriasi.

"Complexul comercial are un trafic care se mentine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolventa, pentru spatiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, impreuna cu echipa de management a Coldwell Banker, am reusit mentinerea atractivitatii centrului comercial, fiind incheiate noi contracte de inchiriere a spatiilor din cadrul mall-ului", a spus managing partner CITR, Radu Lotrean.

Chiria medie perceputa pentru spatii este de circa 15 euro/mp. Comparand cu celelalte centre comerciale de dimensiuni mici care deservesc vecinatatile apropiate, aceasta se inscrie in chiriile medii care se realizeaza in prezent, potrivit CITR. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: