Ministerul Comunicatiilor vrea sa construiasca un centru de date in judetul Cluj

Data publicarii: 22-07-2011 | IT&C

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a efectuat o vizita de lucru in judetul Cluj, in vederea unei eventuale localizari in zona a unui centru de date, potrivit unui comunicat emis joi de minister.

Totodata, ministrul a verificat stadiul implementarii proiectelor finantate din fonduri europene, la nivelul institutiilor publice si a mediului privat.

"Ministrul Valerian Vreme a mentionat ca, in prezent, in judetul Cluj sunt in curs de implementare proiecte finantate din bani europeni, in domeniul e-Sanatatii, e-Guvernarii, e-Learning, precum si proiecte care au in vedere informatizarea firmelor", se arata in comunicat.

La randul sau, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anuntat ca, pe data de 1 septembrie 2011, se vor deschide ofertele depuse pentru proiectul "Sistem informatic integrat pentru servicii online", etapa urmatoare fiind desemnarea castigatorului licitatiei.

De altfel, in luna martie 2011, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si primarul Sorin Apostu au semnat un contract de finantare din fonduri europene pentru proiectul "Sistem informatic integrat pentru servicii online". Valoarea totala a contractului este de 6.678.570 lei, din care asistenta nerambursabila este de 5.499.999 lei. Prin intermediul portalului online, clujenii vor avea acces mult mai rapid la serviciile oferite de primarie, cum sunt: plata taxelor si impozitelor, obtinerea de autorizatii pentru parcare si pentru organizarea evenimentelor publice, inregistrarea unor sesizari de masini abandonate etc.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: