Reprezentantii Rompetrol spun ca nu mai datoreaza niciun banut statului roman
Data publicarii: 19-07-2011 | AfaceriDirectorul financiar al Grupului Rompetrol, Dmitry Grigoryev, a declarat marti, la Navodari, ca grupul "nu mai datoreaza niciun banut" statului roman si ca in prezent se negociaza rascumpararea actiunilor la "pretul pietei".
"Noi nu mai datoram niciun banut statului roman. Si chiar saptamana trecuta statul roman a devenit actionar minoritar la Rompetrol Rafinare. Ne-am mai asumat insa sa rascumparam actiunile la pretul pietei", a declarat marti Dmitry Grigoryev, intr-o conferinta de presa la Rafinaria Petromidia din Navodari.
Reprezentantul Rompetrol a mai spus ca grupul va aplica cele mai bune metodologii pentru a defini pretul de piata al actiunilor Rompetrol ce vor fi rascumparate si ca vor angaja o companie care sa evalueze aceste actiuni.
"Situatia in care se gaseste Rompetrol Rafinare este destul de delicata. Numarul de actiuni cu care e listata, de circa 1%, este nesemnificativ pentru a arata valoarea de piata reala. (…) Vom cauta o solutie care sa satisfaca ambele parti", a precizat directorul financiar al Grupului Rompetrol.
Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este oficial inregistrat de saptamana trecuta ca actionar minoritar la Rompetrol Rafinare (RRC), detinand 44,6959% din actiunile companiei.
Grupul Rompetrol a platit pana in prezent doar 70 milioane dolari in contul datoriilor catre statul roman. Rompetrol trebuia sa plateasca statului roman datoria de 600 milioane dolari in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta in 2010.
Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 118 din 2003, creantele bugetare ale Rompetrol Rafinare, la data de 30 septembrie 2003, s-au transformat in obligatiuni. Datoriile pot fi returnate prin plata in bani sau in actiuni. 250 milioane dolari este dobanda aferenta obligatiunilor platita pana la scadenta.
The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, atunci cand Dinu Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani