Aproape trei sferturi dintre companii restrictioneaza accesul angajatilor la retelele sociale-studiu
Data publicarii: 18-07-2011 | IT&CAccesul angajatilor la retelele sociale este restrictionat in 72% dintre companii, fiind complet blocat in 53% dintre firme, in timp ce in alte 19% este restrictionat prin diferite masuri, releva studiul "Global IT Security Risks", realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International.
Retelele de socializare sunt percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de diverse alte servicii de file sharing. Peste 1300 de specialisti IT din 11 tari au participat la acest studiu.
Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer, mai arata studiul. Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de mesagerie instant.
Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retelele sociale.
"Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate. Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie", spune directorul Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab, Costin Raiu.
Recent, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, datorita popularitatii lor si vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele online. De exemplu, cea mai notabila vulnerabilitate din Twitter a dus la infectarea cu malware atunci cand utilizatorul nu facea decat sa vizualizeze un mesaj. Conform expertilor Kaspersky Lab, retelele sociale reprezinta tinta mai multor atacuri informatice, de aceea grija companiilor este justificata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile