Noua Ordine Mondiala: Lumea ramane fara mancare
Data publicarii: 13-07-2011 | International
In momentul in care cititi aceste randuri, zeci de mii de familii africane sunt in cautare disperata de hrana. Sute de mii de animale de ferma au murit din cauza secetei din Somalia, Etiopia Si Kenya, care este cea mai mare din ultimii 60 de ani.
Considerand ca doua treimi din oamenii din regiune isi duc existenta prin cresterea de capre, vite, camile si oi, termenul de "catastrofa" nu ar fi suficient pentru a descrie ce se intampla.Cei de la Al Jazeera isi pun o intrebare cat se poate de simpla: cine este de vina pentru aceste lucruri: schimbarea climatica sau razboiul? Trebuie mentionat faptul ca, pe langa seceta, Africa este lovita sever de razboiul islamic, in masura in care livrarea de ajutoare este conditionata de livrarile de armament pentru gruparea terorista Al Shabab, una dintre cele mai puternice grupari teroriste din zona, cu puternice legaturi cu Al-Qaeda, impotriva carora americanii lupta din 2001 incoace, scrie Capital.ro
Problema este insa ca pretul alimentelor a tot crescut in ultimii ani, ceea ce a facut ca tot mai multi oameni sa nu-Si mai permita sa cumpere hrana de zi cu zi.
"Cu toate acestea, speculatorii si marile banci de pe Wall Street nu se simt vinovati pentru ca manipuleaza pretul alimentelor din dorinta de castig", scrie presa externa.
Cei de la Business Insider au realizat o lista cu 12 semne care arata ca lumea ramane fara mancare. Enumeram doar cateva dintre ele:
- 1. Mai mult de 3 miliarde de oameni, aproximativ jumatate din populatia lumii, traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi.
- 2. In ultimii ani, pretul global al alimentelor a crescut cu 37%.
- 3. Preturile unor cereale "cheie" precum porumbul sau graul au explodat de-a dreptul: de exemplu, pretul porumbului a crescut cu 77% intr-un singur an, orezul cu 39%, iar zaharul cu 64%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile