O companie americana va produce componente IT la Arad
Data publicarii: 01-07-2011 | AfaceriCompania americana Panduit va produce la Arad componente IT, iar dezvoltatorul proiectului a anuntat ca va investi, intr-o prima etapa, 3,2 milioane de euro in unitatea de productie, transmite corespondentul NewsIn.
Investitia va crea 275 de noi locuri de munca. Noua fabrica va fi construita in zona Calea 6 Vanatori, de la marginea municipiului Arad.
VicepreSedintele operatiunii Panduit, Mark Acklin, a spus, joi, la deschiderea oficiala a Santierului fabricii de componente IT, ca a fost ales Aradul pentru aceasta investitie deoarece dispune de infrastructura Si oportunitati economice importante pentru buna desfaSurare a operatiunilor companiei americane.
"Am vizitat multe locuri pentru a deschide o fabrica, dar, in final, dupa un proces de decizie indelungat, am hotarat sa alegem Aradul. A contat infrastructura Si oportunitatile oferite de aceasta zona, care ne-au convins ca facem cea mai buna alegere pentru desfaSurarea operatiunilor Panduit, care vor deservi piata europeana Si pietele emergente", a declarat Mark Acklin.
Dezvoltatorul proiectului este compania ArcVia Imotrust, care investeste 3,2 milioane de euro in constructia fabricii, care va fi deschisa in anul 2012.
"In etapa a doua a investitiei vom realiza o hala in oglinda. Astfel, va rezulta o debulare a capacitatii de productie. Investitia totala va fi de aproximativ 6,5 milioane de lei", a precizat Ovidiu Bodre, presedintele Consiliului Director al Imotrust.
Pentru a marca deschiderea oficiala a Santierului pe care va fi construita fabrica de componente IT de la Arad, primarul municipiului, Gheorghe Falca, presedintele Alber Hoding - Imotrust, Alexandru Bercea, si vicepresedintele operatiunii Panduit, Mark Acklin, au plantat cate un copac si au pus in mod simbolic prima cupa de beton la fundatia noii fabrici.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani