Standard & Poor's confirma stabilitatea financiara a grupului Wiener Stadtische
Data publicarii: 20-09-2006"Pe de alta parte, expansiunea companiei pe pietele de profil ale Europei Centrale si de Est nu va insemna dezvoltarea unor posibilitati de castig foarte variate, in viitorul previzibil, cu exceptia pietelor din Cehia si Slovacia", a mai spus analistul citat.
"Standard & Poor's considera ca mentinerea unui nivel ridicat al riscului economic si de tara in Europa Centrala si de Est impiedica, pentru moment, un salt pozitiv mai pronuntat al ratingului Wiener Stadtische. In acelasi timp, insa, Standard & Poor's apreciaza viziunea conservatoare a managementului grupului si capacitatea acestuia de a gestiona cu succes riscurile generate de strategia sa de expansiune", a mai spus Ralf Bender.
"Consideram ca o revizuire negativa a ratingului Wiener Stadtische este extrem de improbabila si nu ar putea surveni decat ca urmare a aparitiei unor conditii extrem de dezavantajoase pe pietele Europei Centrale si de Est sau a unor investitii masive care sa slabeasca capitalizarea grupului", a mai spus analistul Standard & Poor's.
"O revizuire in sens pozitiv a ratingului companiei s-ar putea produce in conditiile in care managementul grupului ar reusi sa asigure o crestere sustinuta si profitabila a subsidiarelor sale din Europa Centrala si de Est, astfel incat acestea sa devina participanti semnificativi la profitul total al grupului", a mai spus Bender.
In viziunea Standard & Poor's, expansiunea pe pietele Europei Centrale si de Est mareste, pe termen scurt, profilul de risc al grupului Wiener Stadtische, insa ar putea contribui la revizuirea in sens pozitiv a ratingului companiei, pe termen mediu si lung.
Potrivit estimarilor companiei, subsidiarele din afara Austriei ale grupului Wiener Stadtische vor genera, in 2007, 40% din profiturile totale ale grupului si vor deveni, pe viitor, motorul de baza al dezvoltarii companiei.
Asiguratorul austriac Wiener Staedtische, care detine trei companii de asigurari in Romania, a inregistrat in primul semestru al anului 2006 un profit net de 114,1 milioane euro, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate s-au datorat randamentului bun al subscrierilor din asigurari, al investitiilor companiei, precum si performantelor foarte bune inregistrate de companie in Europa Centrala si de Est, in pofida despagubirilor masive platite de Wiener Staedtische in urma inundatiilor de la inceputul anului, au afirmat oficiali ai companiei. Cifra de afaceri a Wiener Staedtische s-a ridicat la valoarea de trei miliarde de euro, dupa primele sase luni ale anului 2006. Grupul austriac, in componenta caruia intra 34 de companii de asigurare in Austria, Germania, Italia, precum si Europa Centrala si de Est, detine trei companii in Romania - Omniasig, Agras si Unita.
Compania se asteapta la un profit brut de aproximativ 290 milioane euro la sfarsitul anului 2006, fata de 240,3 milioane euro, profitul obtinut in 2005.
Asiguratorul austriac Wiener Staedtische a achizitionat, in cursul lunii august, 60% din actiunile TBIH Financial Services, actionarul majoritar al societatii romanesti de asigurari Omniasig, in urma unei tranzactii in valoare de 34 milioane euro.
In momentul tranzactiei, activele TBIH se ridicau la valoarea de 270 milioane de euro.
"Extinderea controlului nostru asupra TBH va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre in Europa Centrala si de Est", a declarat, atunci, directorul Wiener Staedtische, Gunther Geyer.
Aceasta tranzactie va facilita accesul Wiener Staedtische la piata pensiilor private din Europa Centrala si de Est, aflata in plina dezvoltare, se afirma in comunicatul companiei, emis cu ocazia incheierii tranzactiei.
TBIH este un grup de servicii financiare specializat in pietele din Europa Centrala si de Est. Prin intermediul TBIH, Wiener Staedtische detine participatii la urmatoarele companii de asigurari: Bulstrad-Group (Bulgaria), Helios Insurance (Croatia), GPIH (Georgia) si Omniasig Life din Romania, care apartine de Omniaisg, la care Wiener Staedtische detine o participatie directa.
Compania de asigurari Omniasig a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 227 milioane lei (64,25 milioane euro) in primul semestru al anului 2006 si un profit inainte de impozitare de 5,76 milioane lei (1,64 milioane euro).
Capitalul social al Omniasig este in valoare de 103,23 milioane lei (29,41 milioane euro).
Incepand cu anul 2005, pachetul majoritar de actiuni al Omniasig, care era detinut de catre TBIH Holding Company NV, a fost preluat de catre grupul Wiener Stadtische. Wiener Stastische detine 70,71% din actiunile societatii, iar compania Financiara SA, 20,24%.
Compania de asigurari Agras - Grupul Wiener Stadtische, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a afisat un profit net de 275.868 lei (77.491 euro) si venituri totale de 18,43 milioane euro (5,17 milioane euro), in primul semestru al anului 2006, potrivit raportului remis, marti, catre BVB Pe primul semestru al anului 2005, Agras a inregistrat pierderi de 4,40 milioane lei (1,21 milioane euro), la o cifra de afaceri de 13,06 milioane lei (3,60 milioane euro). Agras a inregistrat, in primul trimestru din 2006, venituri din prime nete de peste 3,7 milioane de lei (un milion de euro) si un profit de circa 240.000 de lei (64.864 euro). Agras a afisat, in anul 2005, pierderi de 1,5 milioane lei (0,41 milioane euro) si a avut o cota de piata de 0,83%. Activele companiei s-au ridicat, anul trecut, la suma de 29 milioane lei (8,01 milioane euro), iar totalul primelor subscrise a fost de 35,5 milioane lei (9,80 milioane euro).
Unita, cea de-a treia companie romanasca membra a grupului Wiener Stadtische, a incheiat anul 2005 cu un profit de 0,3 milioane lei (0,08 milioane euro) si cu o cifra de afaceri de 251 milioane lei (69,3 milioane euro).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice