Constanta: Mii de turisti sunt in statiunea Mamaia
Data publicarii: 20-06-2011 | Turism
Mii de turisti au petrecut acest sfarsit de saptamana in statiunea Mamaia, iar hotelierii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul acestora sa creasca, in conditiile in care in prima jumatate a anului in curs au fost cu 20% mai putini turisti pe litoral decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Presedinta Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat, duminica, pentru AGERPRES ca acesta este primul sfarsit de saptamana din 2011 cand pe litoral sunt mai multi turisti, preferata fiind statiunea Mamaia.
''Este primul week-end mai animat, iar numarul turistilor va creste si pentru ca elevii au intrat in vacanta. (...) Pana acum au fost pe litoral cu 20% mai putini turisti decat anul trecut. Week-end-ul trecut statiunile din sudul litoralului erau pustii'', a afirmat reprezentanta asociatiei de dezvoltare si promoare a turismului.
In perioada 15 iunie - 15 iulie, turistii pot beneficia de programul ''Zile gratuite de vacanta'', initiat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), program in care sunt incluse si 15 hoteluri de pe litoral, acesta fiind reluat in perioada 15 august - 15 septembrie. Astfel, cei care petrec un sejur pe litoral prin acest program pot beneficia de una sau doua nopti de cazare gratis, dupa modelul ''platesti cinci nopti si stai sase sau sapte''.
In statiunea Mamaia, tarifele de cazare in aceasta perioada variaza de la 250 lei/persoana pentru cinci nopti intr-o camera dubla a unui hotel cu doua stele, cu mic dejun inclus, pana la peste 600 lei/persoana pentru aceeasi perioada, intr-un hotel de patru stele. La un hotel de cinci stele, turistul trebuie sa plateasca peste 600 lei pentru o singura noapte.
Tarifele vor creste de la 1 iulie, unii hotelieri aplicand majorari incepand cu sfarsitul lunii iunie. Majorarile sunt cu cel putin 70 de lei, pentru sejuri de cinci zile cu mic dejun inclus, la hotelurile de pana la patru stele. La unitatile de cinci stele, o noapte de cazare va ajunge sa coste peste 800 de lei.
Conform hotelierilor, tarifele de pe litoral practicate in acest an sunt cu 5-10% mai mici decat cele din 2010.
Turistii de pe litoralul romanesc sunt pusi in neplacuta situatie de a gasi anumite sectoare de plaja acoperite cu mari cantitati de alge. In aceasta perioada algele se depun continuu, cu toate ca echipele de muncitori si utilajele Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral colecteaza saptamanal sute de tone de alge. Cele mai afectate zone sunt portiuni de plaja din sudul statiunii Mamaia, din municipiul Constanta si din Eforie Sud.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii