Andreea Paul Vass: Incultura economica este devastatoare
Data publicarii: 14-06-2011 | Finante-Banci
Consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a prezentat, vineri, la Targu Mures, programul de masuri pentru relansarea activitatii economice, aratand ca incultura economica este devastatoare, iar din acest motiv angajatorii nu cunosc o serie de ajutoare pe care statul le poate oferi.
'Am fost adeseori acuzati ca nu avem o viziune economica. Din contra. Guvernul a pornit la drum pentru a sprijini investitiile private (...). La masuri pentru sprijinirea ocuparii, din acest punct de vedere, se acorda subventii in prezent pentru firmele care angajeaza someri, tineri absolventi sau persoane vulnerabile', a aratat Vass.
Aceasta a spus ca subventiile pe care le acorda Guvernul pentru firmele care angajeaza someri, someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care isi cresc singuri copiii, se ridica la 500 de lei pe luna, pe persoana, timp de un an.
'Tot pe perioada acelui an angajatorii sunt scutiti la plata contributiilor la somaj. Daca angajatorul beneficiaza de subventii, el are obligatia sa tina persoana angajata timp de 2 ani. Subventii acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri care mai au 3 ani pana la pensionare. Angajatorii beneficiaza lunar, timp de maximum 3 ani, de o subventie egala cu 500 de lei', a aratat consilierul.
In programul de masuri pentru relansarea activitatii economice se mai arata ca firmele care incadreaza in munca tineri absolventi, subventia se acorda timp de 12 luni, iar aceasta este diferentiata in functie de nivelul studiilor, in favoarea celor care au studii superioare: 750 de lei, daca are studii universitare terminate, 600 de lei pentru nivelul de pregatire liceu si post-liceal si 500 de lei pentru nivelul de pregatire primar si gimnazial.
'Se vorbeste despre pensionari ca fiind o clasa sociala cu probleme (...). Tinerii de fapt sunt o clasa sociala cu probleme, nu au acces la resurse, somajul este de 20% in randul lor, unul din cinci tineri nu isi gaseste un loc de munca, in timp ce media nationala este sub 5%', a subliniat Andreea Paul Vass.
Aceasta a spus ca, pentru incurajarea uceniciei si angajarea tinerilor pe perioada vacantelor, statul acorda 250 de lei pe luna pentru angajatori si contravaloarea lunara a serviciilor de instruire teoretica a ucenicului, fara a depasi 100 de lei lunar si 250 de lei pe luna pe student sau elev angajat pe perioada vacantelor, pentru cel mult 60 de zile.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii