Dr. Mihaila: Medicii de familie semneaza contractul cu CNAS
Data publicarii: 10-06-2011 | Actualitate
Medicii de familie au decis vineri dimineata, dupa ce au avut o noua intalnire cu ministrul Sanatatii, sa semneze contractul-cadru pentru 2011.
"Am avut o noua intalnire cu ministrul Sanatatii si am cazut de comun acord, spre binele pacientilor, sa semnam contractul-cadru pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihaila presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie din Romania.
Ea recomanda medicilor de familie din teritoriu sa-si depuna mapele de contractare.
Obiectivele pe care medicii de familie le-au cerut, respectiv consultarea bolnavilor cronici ori de cate ori acestia au nevoie, valoarea garantata a punctului de 3 lei per capita si 1,8 per serviciu, informatizarea sa constituie obiectul unui alt contract separat au fost indeplinite si fac obiectul unui protocol semnat cu Ministerul Sanatatii, a spus dr. Doina Mihaila.
Aceasta si-a exprimat speranta ca dialogul cu ministerul va continua si in perioada urmatoare.
Toti medicii de familie vor elibera incepand de marti, 14 iunie, retete pentru medicamentele compensate si gratuite si vor semna trimiteri catre cabinetele medicilor de specialitate, a anuntat vineri Ministerul Sanatatii.
"Medicii de familie renunta la protest. La inceputul saptamanii viitoare acestia vor semna contractele cu casele de asigurari de sanatate", precizeaza MS.
Potrivit sursei, reprezentantii Patronatului National al Medicilor de Familie si cei ai Asociatiei Medicilor de familie l-au informat vineri dimineata pe ministrul sanatatii, Cseke Attila, ca le recomanda medicilor de familie sa depuna dosarele in vederea semnarii contractelor.
'Salut decizia medicilor de familie si le multumesc pentru dialogul pe care l-am purtat in aceste saptamani si pentru faptul ca au ales sa se gandeasca in primul rand la pacientii lor, asa cum le-am solicitat in toate intalnirile noastre. Sunt constient ca asistenta medicala primara reprezinta un capitol important in sistemul de sanatate si vom sprijini mai mult acest sector', a declarat ministrul sanatatii, potrivit comunicatului citat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii