Romania a primit din partea CE recomandarea de a implementa programele agreate
Data publicarii: 08-06-2011 | EconomieComisia Europeana a facut marti recomandari economice statelor membre UE, cu exceptia celor care deruleaza un program de asistenta financiara din partea Uniunii Europene si a FMI, printre care si Romania, acestea primind doar recomandarea de a implementa programele deja agreate.
Comisia a adoptat 27 de seturi de recomandari specifice fiecarei tari - la care se adauga un set pentru zona euro pe ansamblu - pentru a sprijini statele membre sa defineasca politicile lor economice si sociale in vederea obtinerii de rezultate in materie de crestere, locuri de munca si finante publice, potrivit unui comunicat.
Celor cinci state membre care primesc asistenta financiara din partea UE si FMI - Grecia, Irlanda, si Portugalia, din zona euro, Letonia si Romania, din zona non-euro - nu le-au fost adresate recomandari speciale, in afara aceleia de a indeplini programele destinate consolidarii fiscale si reformelor structurale.
Uniunea Europeana a acordat in martie Romaniei cea de-a patra transa, in valoare de 1,2 mld. euro, din imprumutul agreat in anul 2009, de 5 miliarde euro, dupa ce Comisia Europeana a evaluat pozitiv implementarea, de catre autoritati, a conditiilor stabilite prin cel de-al treilea memorandum de intelegere.
Ultima transa, de 150 milioane euro, de la Uniunea Europeana este asteptata a fi virata in cel de-al doilea trimestru al acestui an.
Romania a agreat in 2009 cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro. Pana in prezent, Romania a primit 12,2 miliarde euro de la Fondul Monetar International si urma sa mai primeasca de la FMI in 2011 inca o transa, respectiv cea de-a opta, in valoare de 874 milioane DST.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani