Cum decurge relatia lui Ion Tiriac cu UniCredit

Data publicarii: 07-06-2011 | Finante-Banci



UniCredit are o relatie excelenta cu Ion Tiriac, care detine 45% din UniCredit Tiriac Bank, si anticipeaza mentinerea structurii actionariatului principal al bancii, a declarat Roberto Nicastro, directorul general al grupului italian, mentionand ca acordarea de dividende nu este o prioritate.

"Nu este o prioritate acordarea de dividende in Romania. Suntem intr-o faza de investitii, deci orice venituri sunt necesare pentru a sustine o crestere suplimentara vor fi disponibile. Este mereu un moment pentru investitii si unul pentru a recupera investitiile. Cred ca este inca este un moment pentru investitii", a spus Nicastro, potrivit Mediafax, in cadrul unei intalniri organizate la Milano cu mai multi jurnalisti din Romania, scrie Wall Street

Anul trecut, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47,9% fata de 2009, pe fondul cresterii costului de risc. Dupa primul trimestru din acest an, banca a obtinut un profit net de 34 milioane de lei, potrivit IFRS, in scadere cu 47% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiunii si restrangerii marjelor.

Nicastro a mentionat ca UniCredit Tiriac Bank nu este singura situatie in care UniCredit detine participatia majoritara, un caz similar fiind in Turcia, si ca relatia cu omul de afaceri Ion Tiriac este una excelenta.

Cititi integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: