Fondurile de pensii nu au unde sa investeasca bani in Romania
Data publicarii: 01-06-2011 | Finante-Banci
Banii fondurilor de pensii se vor duce in curand catre pietele dezvoltate din afara pentru ca nu au emitenti in Romania, a declarat marti Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
'In Romania s-au intamplat multe lucruri. Noi am creat cererea, dar nu avem oferta. (...) Nu avem oportunitati pe piata romaneasca. Fondurile de pensii pot si trebuie sa investeasca mai mult', a spus Oancea.
Potrivit acestuia, ponderea Organismelor de Plasament Colectiv in Valori Mobiliare in activele fondurilor de pensii este de 0,74%.
Finmedia a organizat miercuri o masa rotunda 'Piata fondurilor de investitii - Evolutia catre o piata matura', in cadrul careia au fost aduse in discutie elementele de noutate si de perspectiva ale industriei fondurilor de investitii.
S-au mai discutat, cu aceasta ocazie, despre impactul legislatiei in pregatire (aplicarea UCITS IV) asupra administratorilor, dar si a investitorilor, strategiile urmate si rezultatele obtinute de administratorii de fonduri in 2010, planurile din acest an in privinta politicilor de plasamente, a consolidarii audientei si a pozitionarii adecvate pe piata investitiilor personale.
La eveniment au participat Angela Carabas, director general Directia Trezorerie la Ministerul Finantelor Publice, Radu Toia, director general Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, si Mihai Coca-Cozma, director general Alico Fond de Pensii si vicepresedinte APAPR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă