Fondurile de pensii nu au unde sa investeasca bani in Romania
Data publicarii: 01-06-2011 | Finante-Banci
Banii fondurilor de pensii se vor duce in curand catre pietele dezvoltate din afara pentru ca nu au emitenti in Romania, a declarat marti Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
'In Romania s-au intamplat multe lucruri. Noi am creat cererea, dar nu avem oferta. (...) Nu avem oportunitati pe piata romaneasca. Fondurile de pensii pot si trebuie sa investeasca mai mult', a spus Oancea.
Potrivit acestuia, ponderea Organismelor de Plasament Colectiv in Valori Mobiliare in activele fondurilor de pensii este de 0,74%.
Finmedia a organizat miercuri o masa rotunda 'Piata fondurilor de investitii - Evolutia catre o piata matura', in cadrul careia au fost aduse in discutie elementele de noutate si de perspectiva ale industriei fondurilor de investitii.
S-au mai discutat, cu aceasta ocazie, despre impactul legislatiei in pregatire (aplicarea UCITS IV) asupra administratorilor, dar si a investitorilor, strategiile urmate si rezultatele obtinute de administratorii de fonduri in 2010, planurile din acest an in privinta politicilor de plasamente, a consolidarii audientei si a pozitionarii adecvate pe piata investitiilor personale.
La eveniment au participat Angela Carabas, director general Directia Trezorerie la Ministerul Finantelor Publice, Radu Toia, director general Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, si Mihai Coca-Cozma, director general Alico Fond de Pensii si vicepresedinte APAPR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman