Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost desfiintata
Data publicarii: 31-05-2011 | TurismConsilierii locali constanteni au votat, luni, intr-o sedinta extraordinara, eliminarea taxei de acces in statiunea Mamaia, transmite corespondentul NewsIn.
"Avand in vedere ca nu mai putem colecta aceasta taxa cu angajatii primariei, pentru ca am fost obligati sa-i dam afara, asa cum bine stiti, datorita restructurarilor promovate de domnul Boc, nu puteam sa colectam aceasta taxa decat cu o firma din exterior. Ori, avand in vedere ca nu am mai majorat aceasta taxa de patru ani si nici nu aveam de gand sa o majoram, costurile colectarii acestei taxe erau aproximativ trei sferturi din valoarea ei. Ca atare, nu se mai justifica: fie cresteam pretul, fie o scoteam de tot si am apreciat ca in conditiile in care oricum Boc ia pielea de pe tot, in conditiile in care oricum turismul merge prost, este mai bine s-o scoatem pana cand si-o mai reveni tarisoara asta", a declarat luni primarul Radu Mazare.
Potrivit edilului, municipalitatea pierde aproximativ 8-9 miliarde de lei vechi prin desfiintarea taxei. Banii incasati erau folositi pentru a organiza diferite evenimente in statiunea Mamaia, menite sa atraga turisti. "Banii pe care ii luam din taxe ii foloseam in tot ceea ce face Primaria in statiunea Mamaia, insa in special in evenimente, in cursele de Formula 1 de barci, in spectacolele pe care le dadeam gratuit pentru turisti, in aducerea lui Schumacher cu Formula 1, spectacolele de curse de avioane samd. Aceste spectacole nu le vor mai avea, o sa aiba spectacole cu Boc si cu madam Udrea, pana cand vom fi lasati in pace sa facem turism in statiunea Mamaia asa cum credem noi de cuviinta, pana cand vom fi lasati in pace sa construim marine, pana cand vom fi lasati in pace sa contruim blocuri inalte, pana cand vom fi lasati in pace sa facem cluburi si divertisment, pana cand vor putea veni turisti din Rusia fara sa astepte o luna de zile viza pentru Romania", a spus Mazare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani