BCR Asset Management controleaza o cincime din piata fondurilor de investitii
Data publicarii: 19-09-2006BCR Asset Management se situeaza pe primul loc pe piata, cu o cota de 20,59%, urmata de SG Asset Management-BRD SA, cu o cota de piata de 15,36% si de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania, cu o cota de 12,84%, potrivit analizei companiei de gestionare a activelor, care citeaza statisticile Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
La finalul lunii august, BCR Asset Management gestiona active de peste 102 milioane lei (aproape 30 milioane euro), in crestere cu 59,3% fata de sfarsitul anului 2005, cand se cifrau la peste 64 milioane lei (17,86 milioane euro).
"Ritmul de crestere a activelor fondurilor administrate de BCR Asset Management - BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert - este superior ritmului pietei in ansamblu, cu o rata de +61,24% fata de o rata de 46,73% pe total piata", a declarat Ion Mincu Radulescu.
Potrivit datelor UNOPC, incepand din luna august 2006, BCR Dinamic, care este un fond de investitii diversificat, are cel mai mare volum de active sub administrare, de peste 64,4 milioane lei, cu o cota de piata de 12,98%. BCR Clasic, fond de obligatiuni, ocupa pozitia a sasea in clasament, cu active de peste 27,5 milioane lei si o cota de piata de 5,54%. Cel de-al treilea fond administrat de BCR Asset Management, BCR Expert, fond de actiuni, are active de peste 10,2 milioane lei si detine o cota de piata de 2,07%.
"Exista argumente serioase pentru a anticipa o dezvoltare semnificativa a pietei investitiilor administrate in Romania, explicata atat prin prisma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cat si prin prisma cresterii indicatorilor macroeconomici", considera presedintele SAI BCR Asset Management. Potrivit acestuia, exista premise pentru cresterea investitiilor in fonduri deschise, printre care cresterea veniturilor populatiei, reforma sistemului de pensii si reducerea dobanzilor bancare.
"Nivelul detinerilor persoanelor fizice din activele nete ale fondurilor deschise, care era la sfarsitul anului 2005 de circa 41 milioane euro, adica 0,7% din economiile populatiei detinute de sistemul bancar, ofera acestei industrii un mare potential", a mai spus Ion Mincu-Radulescu. Potrivit estimarilor analisti financiari, activele fondurilor mutuale isi mentin tendinta de crestere si ar putea urca cu cel putin 20-30% pana la sfarsitul anului 2006, la peste 500 milioane lei (circa 142 milioane euro), iar cele mai mari randamente vor fi aduse de fondurile de actiuni si cele diversificate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani