Indicatorii pentru operarea si mentenanta Stadionului National, respinsi de CGMB
Data publicarii: 27-05-2011 | DiverseConsiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, joi, proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici pentru operarea si mentenanta viitorului Stadion National, conform carora arena ar urma sa devina rentabila incepand din al treilea an de exploatare.
Aprobarea acestor indicatori era necesara pentru demararea procesului de concesionare pe 40 de ani a serviciilor de la stadion, se arata in studiul de fundamentare.
Practic, indicatorii cu pricina le arata celor interesati de concesiune o suma minima la care se pot astepta din exploatarea stadionului.
Conform indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obtine, in primul an, 1,6 milioane de euro, iar in al saselea an de exploatare, patru milioane de euro. La aceste sume ar urma sa se adauge alte venituri operationale de 0,9 milioane de euro in primul an si 1,5 milioane in al saselea an. Dupa scaderea costurilor cu personalul, curatenia, intretinerea si energia, ar rezulta un minus de 578.000 de euro in primul an si de 132.000 euro in al doilea an. Apoi se trece pe profit: 15.000 de euro in al treilea an si 1,3 milioane de euro in al saselea an.
Veniturile nu includ eventuale incasari din inchirierea stadionului.
Firma catre care va fi concesionat stadionul va avea ca sarcina si interes sa sporeasca veniturile, din care o parte vor veni, prin redeventa, Primariei Capitalei.
Lucrarile la stadion au inceput in toamna lui 2007 si sunt in curs de finalizare.
Construit dupa modelul arenei din orasul german Frankfurt, stadionul se va numi National Arena si va avea 55.000 de locuri.
Stadionul va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal Romania-Argentina, iar in 2012 va gazdui finala UEFA Europa League.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii