In vara aceasta, locuitorii Capitalei 'alunga fantomele electronicelor vechi'
Data publicarii: 26-05-2011 | Mediu
Campania "Alunga fantomele electronicelor vechi", initiata de Asociatia Environ in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, se va derula incepand cu data de 25 mai in toate cele 6 sectoare ale Capitalei si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE).
Prin acest proiect se incearca implementarea la nivelul intregii populatii a unui program functional de constientizare si a unui sistem eficient colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
'Astfel de campanii sunt foarte utile pentru constientizarea atat a autoritatilor, dar si a cetatenilor cu privire la colectarea selectiva a deseurilor si la reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Ministerul Mediului si Padurilor sustine astfel de proiecte care au un rol important in educarea publicului cu privire actiunilor care pot fi realizate pentru protejarea mediului. Sper ca rezultatele campaniei sa fie foarte bune, si la nivelul Capitalei, iar in timp, proiectul sa atinga fiecare judet', a declarat ministrul Laszlo Borbely.
Totodata, ministrul a precizat ca rezultatele slabe ale campaniei 'Marea Debarasare', de anul trecut, au condus, la initiativa Ministerului Mediului si Padurilor, la inasprirea legislatiei in vigoare.
'In Romania au fost colectate anul trecut doar 1,5 kg de deseuri pe cap de locuitor, in loc de 4 kg cat ne-am asumat. Acest lucru ne-a determinat sa inasprirm legislatia obligand autoritatile locale sa asigure existenta si functionarea a cel putin un punct de colectare a DEEE la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un punct de colectare in fiecare localitate', a adaugat ministrul Laszlo Borbely.
Aceasta campanie a fost lansata la nivel national in luna februarie 2011 si isi propune colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice si electronice la nivel national, in conformitate cu prevederile Directivei 1037/2010. Lansarea la nivel national a avut loc in judetul Mures, unde au fost colectate peste 9 tone de deseuri electrice si electronice in cadrul celor 4 etape ale campaniei.
Campania de colectare se va desfasura in toate cele 6 sectoare ale Capitalei in perioada 25 mai - 25 iulie si se adreseaza in egala masura asociatiilor de locatari, institutiilor de stat, companiilor private si cetatenilor, care se pot inscrie in campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro. Aici cei interesati isi vor putea inscrie compania sau asociatia de locatari in concurs si vor putea afla mai multe informatii despre etapele de desfasurare ale campaniei in fiecare judet al tarii.
Pe langa compania Romprest SA, partener traditonal al campaniei, s-au inrolat in lupta impotriva fantomelor electronicelor vechi si companiile Rosal Group SA si Urban SA.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii