Boagiu: Clasa politica trebuie sa decida pana unde merge politizarea
Data publicarii: 25-05-2011 | PoliticaMinistrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat miercuri in cadrul unui forum ca intreaga clasa politica romaneasca ar trebui sa renunte la "fariseism" si sa decida pana unde merge politizarea.
"Cred ca este cazul ca intreaga clasa politica romaneasca sa renunte la farisesim si sa decida o data pana unde se merge cu politizarea. Toata lumea se ascunde dupa degete, fiecare zice: 'nu, partidul celalalt a facut'. Este fals, toate partidele au facut, pentru ca niciodata in politica nu a existat dorinta sa se decida pana unde se poate merge cu politizarea", a spus Boagiu.
Ministrul a precizat ca pozitia FMI este sa nu fie politizate pozitiile de director general, fiind necesar ca numirile politice sa se opreasca la nivelul secretarilor de stat.
"Vom lua modelul de la sistemul bancar, care ne da siguranta ca in Consiliile de Administratie vom avea nu oameni care habar nu au de domeniul respectiv, ci vom avea oameni care stiu cum se gestioneaza o companie, care stiu ce masuri trebuie luate si cum sa stopeze cheltuielile inutile, care inca se mai fac doar pentru ca acestia au in spate sustinere politica", a adaugat Anca Boagiu.
Ministrul Transporturilor a explicat ca managementul defectuos a dus ca, in septembrie 2010, arieratele din ultimii zece ani sa fie numai la companiile de cale ferata.
"Avem nevoie de investitori si va dau exemple doua companii cu care lucram foarte bine: Dacia Pitesti si Ford Craiova. Din pacare, avem o infrastructura invechita si, ca o noutate, pun pe locul 1 calea ferata si pe locul 2 drumurile. Problema in Ministerul Transporturilor a fost gestionarea banilor haotic, chiar fraudulos, in unele cazuri. Suntem o tara cu companii de stat mamut, care traiesc din subventii", a mai spus Boagiu.
Aceasta a precizat ca spera ca, in maximum doua saptamani, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor sa judece cele patru contestatii pentru ultimele patru tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean si sa fie semnate contracte insumand alte 500 de milioane de euro pentru autostrazi.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii