Topul companiilor de asigurari dupa primul trimestru din 2011
Data publicarii: 24-05-2011 | Finante-Banci
Numai trei din primele zece companii dupa volumul primelor brute subscrise aveau in martie o cota de piata mai mare decat la sfarsitul anului trecut. Asigurarile RCA au mers mai prost in acest an.
Asiguratorii mari resimt inca efectele crizei si majoritatea continua sa piarda cota de piata in favoarea jucatorilor de talie mica sau a companiilor care au promovat mai agresiv produsele de asigurare pentru care exista o cerere mai pronuntata.
Numai trei din primele zece companii dupa volumul primelor brute subscrise aveau in martie o cota de piata mai mare decat la sfarsitul anului trecut, in conditi-ile in care declinul pietei s-a accentuat dupa primele trei luni din 2011 si mai multi jucatori mari au inregistrat scaderi peste medie.
Cei mai multi asiguratori si-au pastrat in primul trimestru pozitiile ocupate la sfar-situl anului trecut, singura exceptie fiind urcarea Asirom de pe locul sase pe patru. Astfel, Groupama si ING Asigurari au coborat cate o pozitie si au ajuns pe locurile cinci si res-pectiv sase. Podiumul este ocupat in continuare de Astra, Allianz-Tiriac si Omniasig.
"Nu am vazut schimbari semnificative pe piata si nu cred ca vom asista nici in perioada urmatoare la schimbari de pozitii in clasament pentru ca toate companiile activeaza in acelasi context de piata si este foarte greu ca vreun jucator sa iasa din acest context", spune Romeo Jantea, asociat in cadrul brokerului de asigurari si pensii private Guild.
Asirom, controlata de grupul austriac Vienna Insurance, a inregistrat cel mai puternic avans in primul trimestru, cota de pia-ta a companiei urcand la 9,4% fata de 6,3% la sfarsitul anului trecut. Asiguratorul a recuperat astfel cota de piata pierduta in ultimii doi ani, obiectiv pe care oficialii compania si l-au stabilit inca de la inceputul anului.
Sursa tabel: ZF.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii