InterContinental Bucuresti, 40 de ani de existenta
Data publicarii: 24-05-2011 | Turism
Toti clientii hotelului InterContinental vor beneficia, in zilele de 28 si 29 mai, de reduceri de 40% din preturile de lista, la cazare si in restaurantele Corso si Modigliani, precum si in barul Intermezzo pentru a marca 40 de ani de existenta de la inaugurarea sa in mai 1971.
De asemenea, in holul hotelului va fi amenajata o mini - expozitie cu mobilier, fotografii, decupaje din revistele vremii si pareri ale oamenilor care au asistat la constructia si deschiderea hotelului din postura de angajati sau de constructori.
InterContinental Bucuresti a fost la vremea deschiderii, dar si peste 25 de ani dupa aceea, cea mai inalta cladire din Romania. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul hotel de cinci stele din Romania, care opera la standarde internationale.
Istoria Hotelului InterContinental Bucuresti a inceput in anii '60 cand un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group a avut ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucuresti.
Hotelul a fost construit intr-o perioada de trei ani, dupa un proiect al unor arhitecti romani si cu ajutorul constructorilor, ingineri si muncitori romani, dar cu avizul reprezentantilor lantului hotelier InterContinental.
Imediat dupa deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat si prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea detinatorul marcii InterContinental.
Hotelul a fost deschis cu 423 de camere si apartamente, centru de sanatate la etajul 22, Restaurantul Balada, cu specific romanesc si Luna Bar, la etajul 21, Belvedere Bar la etajul 2, cu terasa spre Piata Universitatii, Sala Ronda la etajul 1, Picolo Bar si cazino la etajul 1, Braseria Corso, Restaurantul Madrigal si Self la parterul hotelului.
La InterContinental a fost introdus pentru prima oara intr-un hotel din Romania sistemul de mic dejun tip 'buffet suedez', dar si conceptul de room service'. O camera single la deschiderea hotelului costa 18 dolari, iar una dubla 23 de dolari.
"De-a lungul celor 40 de ani de existenta, oaspeti de seama ai Hotelului InterContinental au fost presedinti de state, sportivi, printi si printese dar si importanti oameni de afaceri. Intre acestia se numara Lenny Kravitz, Bill Gates, echipa Harlem Globe Trotters, Robert Gates - seful Pentagonului, presa de la Casa Alba in timpul Summit-ului NATO, Zucchero, Printul Hassan al Iordaniei, Demis Roussos, Jose Carreras, Shimon Peres - presedintele Israelului, Jacques Yves Cousteau, Luciano Pavarotti, Boy George, Richard Claydermann, Bjorg Borg, Stan Smith, Billy Idol, Latoya Jackson, surorile Kessler, Yehudi Menuhin", se arata in comunicatul companiei.
In prezent, hotelul InterContinental opereaza cu 257 de camere si apartamente renovate, dotate cu internet de mare viteza prin cablu si wireless. De asemenea, hotelul mai are in plus inca 12 locatii pentru organizarea evenimentelor. Hotelul InterContinental Bucuresti este operat sub contract de management de lantul InterContinental Hotels Group. Lantul hotelier este cel mai mare din lume, dupa numarul de camere, si detine in sistem de management sau franciza peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere in aproape 100 de tari. Grupul detine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des