Cati bani tin romanii in banci

Data publicarii: 13-05-2011 | Finante-Banci

Populatia a continuat sa economiseasca, in timp ce companiile si-au diminuat volumul depozitelor in primul trimestru. Surprinzator este faptul ca a crescut numarul deponentilor persoane fizice cu depozite mai mari decat plafonul de garantare, de 100.000 de euro.

In perioada urmatoare, este posibil sa "creasca usor volumul depozitelor populatiei, dar veniturile nu vor creste semnificativ comparativ cu anul trecut. Pe partea de corporate, va conta foarte mult evolutia arieratelor si activitatea economica in general. Vor fi favorizate depozitele in lei, deoarece moneda nationala s-a apreciat", declara pentru Capital Lucian Anghel, economist-sef al BCR.

Romanii au in depozite peste 24 miliarde euro

Surprinzator este faptul ca numarul deponentilor persoane fizice cu depozite la institutiile de credit participante la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB) Si in valoare mai mare de 100.000 de euro (cat este in prezent plafonul de garantare, incepand cu 1 ianuarie) a crescut in trimestrul I al acestui an cu 9% comparativ cu trimestrul IV din 2010, ajungand astfel la 13.737 deponenti si o valoare cumulata a acestor depozite de 16,4 miliarde lei, conform datelor furnizate pentru Capital de catre reprezentantii FGDSB. In acelasi interval de timp, numarul deponentilor persoane juridice cu depozite mai mari de 100.000 de euro a scazut cu 3%, pana la 11.561, valoarea cumulata a acestor depozite fiind de 21,2 miliarde de lei.

Integral in Capital.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: