Topul companiilor cu cele mai mari profituri din lume
Data publicarii: 12-05-2011 | Finante-Banci
Castiguri de zeci de miliarde de dolari in plina criza. Pentru aceste companii-gigant, este un lucru obisnuit. CNN Money a realizat topul celor mai profitabile companii din lume. Unele au inregistrat anul trecut castiguri de cateva ori mai mari decat in 2009.
Primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate in special de companii petroliere care, ajutate de preturile ridicate ale titeiului, au inregistrat avansuri semnificative in 2010.
1ExxonMobil. In 2010, profitul gigantului petrolier s-a ridicat la 30,5 miliarde de dolari. Comparativ cu 2009, castigurile companiei au inregistrat o crestere de 59% datorita preturilor ridicate ale titeiului. Evolutia se datoreaza si intrarii Exxon pe piata gazelor naturale.
2 AT&T. Gigantul telecom american a terminat 2010 cu un profit de 19,9 miliarde de dolari, reprezentand o crestere de aproape 60% fata de anul anterior. O mare parte din aceste castiguri se datoreaza succesului inregistrat de aparatele iPhone create de Apple, pentru care AT&T a detinut drepturile exclusive.
3Chevron. Compania petroliera (a doua ca marime din SUA, depasita doar de Exxon Mobil) a avut un profit de 19 miliarde de dolari in 2010, in crestere cu 82% fata de 2009. Evolutia spectaculoasa se datoreaza eficietizarii costurilor cu rafinarea si preturile ridicate ale titeiului.
4Microsoft. Profitul inregistrat de producatorul de software s-a ridicat, in 2010, la 18,8 miliarde de dolari, cu 29% mai mare fata de cel din 2009. Si totul gratie sistemului de operare Windows 7. Potrivit datelor companiei, acesta s-a vandut in peste 175 de milioane de exemplare de la lansarea din 2009.
5J.P. Morgan Chase & Co. Gigantul american este liderul incontestabil in randul bancilor americane. Profitul din 2010 este cel mai ridicat din istoria institutiei - 17,4 miliarde de dolari. Banca a inregistrat castiguri in toate domeniile in care opereaza.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des