Ce banca ofera cel mai bun depozit bancar pentru copilul tau
Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci
Economisirea pentru zile negre a parut tot mai grea in ultimii doi ani, dar, cu toate acestea, trebuie sa ne gandim si la viitor, mai ales daca in familie sunt si copii. Avantajul este si ca o parte din banci au oferte speciale de depozite pentru copii.
In unele cazuri, dobanzile sunt mai avantajoase decat cele "generale" pentru persoanele fizice, in altele banca iti ofera si un mic cadou la deschiderea unui astfel de depozit. Acest lucru este valabil si pentru BRD. La deschiderea contului de economii AtuStart, copilul tau va primi in cont din partea bancii 20 lei sau 5 euro/dolari, anunta banca pe propriul site.
Cei de la UniCredit Tiriac Bank detin si ei o astfel de oferta. Contul "Junior" este un cont de economii deschis de catre parinte sau tutore pe numele copilului, pentru copii cu varsta de pana la 18 ani. La implinirea acestei varste, soldul integral al contului este transferat intr-un cont curent si pus la dispozitia copilului.
La Raiffeisen Bank, pentru depozitul "Crestem impreuna" dobanda este de 7%, cu o suma minima necesara de 150 de lei. In schimb, pentru un cont in euro, bonificatia este de 3,50%, iar suma minima de 200 de euro. Potrivit bancii, rata dobanzii este fixa pe perioade de cate 1 an pentru planul de economii in lei. Pentru planul de economii in euro, fixa pentru primii 3 ani, dupa care fixa pe perioade de cate un an.
Alpha Bank ofera depozitul "Alpha Dreams" la dobanzi de 5,75% pentru lei, 2,25% pentru depozitele in euro si 2% pentru cele in dolari. "Pana la implinirea varstei de 14 ani, numai tu ai drepturi de operare pe cont. Dupa ce copilul tau implineste 14 ani, numai cu incuviintarea ta si in limitele stabilite de tine el poate decide in nume propriu asupra operatiunilor efectuate, iar la 18 ani copilul tau devine proprietar cu drepturi depline", anunta banca pe site-ul propriu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des