Start-up de criza: zero angajati, afaceri de milioane
Data publicarii: 03-05-2011 | Afaceri
Un clasament al celor mai mari cifre de afaceri obtinute de firme lansate dupa debutul crizei, realizat de Registrul Comertului la cererea "Capital", arata ca, in majoritatea cazurilor, performantele companiilor noi au la baza afaceri deja existente ori activitati ce ridica semne de intrebare.
Cea mai performanta companie nou-infiintata a fost, in 2009, Asuda Impex din Strada Calarasi nr. 28, Voluntari. Cu doar cinci angajati, firma a obtinut, din comertul angro cu fructe si legume, o cifra de afaceri de 137 de milioane de lei si un profit brut de 51.000 de lei. La aceeasi adresa functioneaza, tot din 2009, Bana Trading Logistics SRL. In primul an de activitate, firma a atins o cifra de afaceri de 32 de milioane de lei cu zero angajati, tot din comertul angro cu fructe si legume.
Tot in Voluntari, dar pe strada Galata, se afla Ramstorg Fruct, care a avut in 2009 o cifra de afaceri de 37 de milioane de lei, in timp ce pe strada Maxim Gorki din acelasi oras ilfovean functioneaza Agro Prim Mercali SRL - 31 de milioane de lei cifra de afaceri in primul an (2009), niciun salariat.
Si alte firme din clasamentul Registrului Comertului ridica semne de intrebare. Este vorba despre doua societati cu sediul la aceeasi adresa - Strada Micsunelelor nr. 94 in Dragomiresti Vale, judetul Ilfov. Acord Financial Trading Exim SRL a fost infiintata la 9 noiembrie 2009 Si il are ca unic actionar pe Marian Tudor, nascut in 1970 in Capitala. Compania a avut, in 2009, o cifra de afaceri de 78,4 milioane de lei, un profit brut de 1.971 de lei si niciun angajat. Cea de-a doua firma, Creative Platinum Finance SRL, are la "data nasterii" tot ziua de 9 noiembrie 2009 si are si ea tot un singur actionar - Maria Stoica, nascuta in 1968 in Nehoiu. Rezultatele financiare sunt aproape trase la indigo: 78,2 milioane de lei cifra de afaceri, 2.357 de lei profit brut si zero salariati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice