Anuntul S&P privind perspectiva negativa a ratingului SUA continua sa influenteze bursele
Data publicarii: 19-04-2011 | InternationalBursa de pe Wall Street a fost afectata de anuntul de luni al Standard & Poor's, care a atribuit o perspectiva negativa ratingului suveran al Statelor Unite, scaderi importante fiind inregistrate, de asemenea, pe pietele europene si asiatice.
Bursele europene au dat, marti dimineata, semne slabe de revenire, dupa scaderea inregistrata luni, indicele FTSE 100 al Bursei din Londra crescand cu 0,5%, indicele DAX, al Bursei din Frankfurt urcand cu 0,3%, iar indicele CAC-40, al Bursei de la Paris castigand 0,5%, potrivit Wall Street Journal. Aceste cresteri nu garanteaza insa o revenire rapida, in cursul zilei de azi, comenteaza analistii citati de WSJ.
Bursele asiatice au resimtit marti socul anuntului Standard & Poor's, indicele japonez Nikkei, scazand cu 1,1%, in timp ce indicele australian S&P/ASX 200 a coborat cu 1,3%, iar indicele sud-coreean Kospi Composite a pierdut 1,9%. Principalul indice al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a pierdut 1,3% iar indicele indian Sensex a scazut cu 0,5%.
Bursa de la Paris a inchis luni in scadere cu 2,35%, cea de la Frankfurt a pierdut 2,11% iar Bursa de la Londra a coborat cu 2,10%, relateaza Les Echos. Peste Ocean, cei mai importanti indici au fost si ei afectati, Dow Jones a scazut cu 1,74%, S&P 500 a pierdut 1,1% iar Nasdaq, 1,06%.
Anuntul S & P repune pe tapet ideea ca SUA sunt prea mari pentru a fi atacate, iar pietele internationale resimt din plin posibilitatea aplicarii in Statele Unite a unor politici fiscale restrictive, care ar afecta cresterea economica, comenteaza analistii citati de Les Echos.
Totodata, titlurile Bank of America Merrill Lynch au pierdut luni 3,12%, iar actiunile JPMorgan Chase au scazut cu 2,07%. In ansamblu, perspectiva negativa a ratingului SUA a provocat reticenta fata de activele riscante si o reorientare catre instrumentele de refugiu: aurul, yenul, francul elvetian si titlurile de stat germane. Un alt semn de tensiune perceput in piete a fost cresterea brusca a "indicelui de frica" VIX, care masoara volatilitatea S & P 500. Acesta a crescut luni cu 17%, la aproape 18 puncte.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile