S-a dat START pentru tineri. Cine poate sa castige
Data publicarii: 18-04-2011 | Afaceri
Inscrierile se fac on-line, pe site-ul Agentiei de Implementare, de azi ora 10,00, pana vineri ora 16,30
Bugetul pentru programul START, destinat dezvoltarii antreprenoriale in randul tinerilor este de 10 milioane de lei
Guvernul a aprobat procedura programelor pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare (numit programul START), bugetul alocat pentru anul in curs fiind de 10 milioane de lei, potrivit Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM). Inscrierea in program se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu data de 18 aprilie 2011 ora 10,00, pana in data de 22 aprilie 2011 ora 16,30.
Potrivit datelor furnizate de AIPPIMM, prin programul START se doreste stimularea infiintarii de noi societati comerciale, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.
Se cer studii medii sau superioare
De prevederile programului START pot beneficia persoane fizice si juridice care, la data inscrierii on-line, sunt cetateni romani; nu au beneficiat de finantare in cadrul acestui Program nici ca persoana fizica si nici ca asociat, actionar, administrator intr-o societate comerciala care a beneficiat de ajutor financiar nerambursabil in cadrul acestui program in anii anteriori; au studii medii sau superioare definitivate.
In ceea ce priveste societatile comerciale, acestea trebuie sa fie organizate in baza Legii nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza Ordonantei de Urgenta nr. 6/2011, sau sa fie IMM, sa aiba capital social integral privat si sunt persoane juridice romane; nu au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul Programului si nu au asociati, actionari sau administratori care detin sau au detinut calitatea de asociati/actionari/administratori ai altor societati comerciale care au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul Programului - START in anii anteriori.
De asemenea, administratorul societatii trebuie sa aiba cel putin studii medii definitivate, iar firma sa aiba maximum 2 ani de la inregistrare la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie la etapa a II-a si au ca obiect de activitate cel putin un cod CAEN eligibil in cadrul Programului pe care acceseaza; nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani