Tranzactie speciala cu 8,8% din actiunile Oltchim
Data publicarii: 06-04-2011 | Bursa
Trendul ascendent cu un ritm foarte accelerat pe actiunile combinatului chimic Oltchim SA Ramnicu Valcea (OLT) si-a gasit in sfarsit o explicatie. Acesta a fost condus de un investitor interesat sa achizitioneze o participatie importanta in cadrul economiei si care se intelesese pentru un pret in vederea unor tranzactii pe piata deal. Acesta s-a efectuat la finalul sesiunii de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti si a avut ca obiect un pachet reprezentand un 8,8% din capitalul social al Oltchim.
In decurs de un minut s-au realizat cinci transferuri cu 30,2 milioane de actiuni, pretul fiind de 0,45 lei/actiune, cu 9,22% peste nivelul de referinta de luni. Astfel, valoarea totala a schimburilor s-a ridicat la 13,59 milioane lei (3,3 milioane euro). "Interesul in crestere pentru titlurile Oltchim, manifestat intr-o crestere accelerata a cotatiei bursiere, s-a materializat in sedinta de azi prin efectuarea unor tranzactii semnificative care au generat volume de circa 10% din capitalul societatii.
Evolutia Oltchim (OLT) vine sa sublinieze interesul in crestere fata de piata bursiera romaneasca pe fundalul cresterii semnificative a lichiditatii bursiere in ultimele saptamani", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni al Prime Transaction in cadrul newsletter-ului trimis de aceasta societate si sosit pe adresa redactiei. Chiar si dupa efectuarea transferurilor deal, interesul investitorilor a ramas ridicat in piata regular, unde actiunile OLT au inchis la nivelul de 4,598 lei/actiune, in crestere cu 11,60% fata de sesiunea precedenta. Valoarea schimburilor pe piata reglementata s-a cifrat la 1,78 milioane lei. Cotatia a atins si un maxim intraday de 0,472 lei/actiune, cu 133% mai mare decat ultima valoare de tranzactionare din 2010 care era de 0,203 lei/actiune.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani