Cu ce ne-a mintit Boc in 2011
Data publicarii: 04-04-2011 | PoliticaA trecut victorios si de ultima motiune de cenzura si se pregateste de noi victorii. Primul ministru Emil Boc afirma ca iesim din criza, dar si-a cumparat pantofi de criza cu 240 de lei. Iata 10 declaratii ale premierului, facute in acest an si suspecte de lipsa de adevar.
1. "In sfarsit a venit primavara (…) si pentru romani. Incetul cu incetul toti romanii vor simti si in buzunare acest lucru. Dupa doi ani, cei mai grei din ultimii 60 din punct de vedere economic, am reusit sa aducem o crestere economica", a declarat, luna trecuta, premierul.
Chiar daca iesim din recesiune aceasta luna, buzunarele romanilor nu vor suporta modificari prea curand. Cel putin asa spun analistii. Guvernatorul Bancii Centrale a Romaniei Mugur Isarescu anticipeaza ca acest moment sa apara de-abia in 2012. "Eu am spus ca, potrivit datelor pe care le avem in prezent si programului de politici care functioneaza, probabil cresterea nivelului de trai se va simti de catre populatie in 2012, dar acest lucru nu inseamna ca in 2011 vom avea in continuare scadere de activitate economica. Noi prognozam pentru la anul o crestere economica in jur de 1,5%, poate chiar mai mult. Nu va fi insa suficienta pentru a se simti in buzunarele oamenilor, ca un sentiment general. Exista si o regula, dupa o asemenea ajustare si dupa o reluare a cresterii economice, mai este nevoie de un an - un an si jumatate pentru ca populatia sa poata percepe imbunatatirea, de aceea v-am spus 2012", a spus Isarescu.
2. "In Codul Muncii, salariatul este protejat in continuare, iar angajatorii pot angaja mai usor. Nimic din ceea ce spun sindicalistii pe acest subiect nu este adevarat. Legea ii va apara pe toti cei care muncesc", a declarat Boc in aceasta luna.
Perioada de preaviz mai mare, perioada de proba de 90 de zile, angajari pe perioada determinata de trei ani. Angajatorii pot face angajari succesive de proba pentru acelasi post pe o perioada de 12 luni. Sunt cateva din prevederile noului Cod Fiscal. Angajarile pe perioada determinata sunt o binefacere pentru firmele din constructii, de exemplu, dar cum ar putea o banca sa fie convinsa de bonitatea unei persoane care are siguranta cu termen limita? Mai exista si alte perspective.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani