Patria Credit incearca sa vanda 8.000 de credite
Data publicarii: 01-04-2011 | Finante-BanciPatria Credit, o societate de microfinantare controlata de fondurile de investitii Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF), si-a planificat sa vanda anul acesta 8.000 de credite pentru agricultori sau mici intreprinzatori, care ar insemna cel putin 20 de milioane de euro.
"Anul trecut am vandut 3.600 de credite. Probabil ca anul acesta ne vom duce spre 8.000 de credite", spune Bogdan Merfea, directorul general al Patria Credit.
Compania a incheiat anul trecut cu un sold al creditelor acordate de 40 de milioane de euro si o retea teritoriala de 39 de unitati. Pentru 2011 Merfea spune ca a planificat sa creasca numarul de unitati cu 50%, pentru a sustine vanzarile. Modelul de business al Patria Credit este orientat catre intrepinzatorii mici din mediul urban si, in special, spre cei din mediul agricol, spre care merge cu unitati mici.
"Mentinem orientarea cu precadere in mediul rural si mic urban." Compania a deschis deja patru puncte de lucru in primul trimestru, in localitati precum Vidra, Fierbinti sau Chisineu-Cris, mergand adanc in mediul rural, unde bancile inca ezita sa intre.
"In primele trei luni ale anului am vandut 1.600 de credite, iar cele mai multe sunt pentru clienti noi", spune Merfea. Avand in vedere profilul clientilor, si valoarea medie a creditelor vandute este redusa: sub 2.500 de euro in mediul rural, respectiv circa 11.000 de euro in mediul urban. Pentru creditele de sub 5.000 de euro compania ofera doar varianta finantarii in lei, pentru a evita sa expuna clientii la riscul valutar.
"Cu efortul extinderii retelei in continuare, speram sa ajungem totusi la break-even (punctul in care veniturile egaleaza cheltuielile) la sfarsitul anului", spune Merfea.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani