Merita sa cumperi o masina hibrid?
Data publicarii: 31-03-2011 | AutoAutomobilele hibrid, echipate cu doua motoare, unul electric si unul pe benzina, se vand in tara noastra la preturi incepand cu 11.000 de euro, second hand. Merita sa cumperi un astfel de automobil sau acestea sunt doar un moft si se adreseaza doar celor care vor sa fie prietenosi cu mediul inconjurator?
Masinile hibrid, cele care folosesc atat motorul cu combustie pe benzina, cat si un sistem electric, sunt foarte cautate in Asia si in Statele Unite.
In tara noastra, se gasesc mai multe modele hibrid, cele mai populare fiind cele ale japonezilor de la Toyota (Prius) si Honda (Insight). Hibridele sunt in general achizitionate de persoane cu studii superioare, precum ingineri, avocati sau doctori potrivit reprezentantilor Toyota Romania. Cei care vor un hibrid si nu isi permit unul nou pot gasi modele second hand la preturi accesibile.
Astfel, daca un model Prius nou are un pret de pornire de 27.300 de euro, unul second hand, din 2007, poate fi achizitionat cu 11.000 de euro.
Taxa auto din ce in ce mai mare si cresterea pretului la carburanti ar putea duce la cresterea vanzarilor masinilor hibrid, desi acestea sunt criticate pe mai toate forumurile de specialitate. Unii spun ca nu faci deloc economie la carburant cu un autovehicul hibrid, o astfel de masina amortizandu-si investitia in cinci ani, iar altii spun ca masinile hibrid sunt, urate, greu de intretinut si reparat.
Chiar daca aceste masini sunt criticate si nu se bucura de prea mare succes in acesta parte a Europei, peste patru decenii oricum nu va mai conta. Comisia Europeana a adoptat recent o strategie care prevede eliminarea automobilelor care folosesc combusitibili conventionali pana in 2050.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii