Vezi aici orasele cu cele mai mari salarii din Romania
Data publicarii: 25-03-2011 | HR/CariereRemuneratie mica, dupa buget, spunea un personaj al lui Caragiale. Pe vreme de criza am putea adauga varianta remuneratie mare, dupa oras. In teorie, meseriile care necesita studii superioare si care sunt in Capitala, inseamna salarii mari. In practica, nu este intotdeauna asa.
Inginerii din Timisoara, Iasi sau Cluj au salarii mai mari decat cei din Bucuresti
Daca esti inginer constructor, cu o vechime de 10-20 de ani, Capitala inseamna un salariu bun, dar nu cel mai bun. Potrivit calculatorului de salarii de pe site-ul myjob.ro, inginerii din Timisoara, Iasi sau Cluj au salarii mai mari decat cei din Bucuresti.
In cazul soferilor, cel mai bun oras in care sa muncesti este Constanta. Aici un sofer cu peste cinci ani de experienta are un salariu de 550 de euro pe luna. In top urmeaza orasele Iasi si Brasov. Soferii din Capitala au un venit mediu lunar de 400 de euro, ca si cei din Cluj.
Analistii programatori ar trebui sa se mute in Capitala. Aici au salarii intre 750 si 1.000 de euro. In Iasi pentru aceeasi meserie, salariul este de 600 de euro, iar in Constanta de 550 de euro.
Vanzatorii castiga cel mai bine in Brasov si Constanta, intre 450 si 500 de euro. In Capitala, pentru aceesi slujba salariul este mai mic cu 100 sau chiar 150 de euro. Si daca ne cautam slujbe dupa pozitionarea geografica, romanii castiga mai bine in afara granitelor tarii.
In Marea Britanie, medicii romani au salarii de 4.500-5.000 de euro pe luna. In Dubai, spitalele le dau specialistilor intre 5.800 si 8.600 de euro. Indienii cauta piloti romani si le ofera 6.400 de euro pe luna.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman