Cum poti face cumparaturi cu cardul in rate fara dobanda
Data publicarii: 25-03-2011 | Finante-BanciCardul de credit care permite plata in rate fara dobanda este un produs promovat intens de banci in ultimul an. Romanii pot cumpara o gama variata de produse fara a fi taxati de creditori, de la electrocasnice, mobila si asigurari la bijuterii, parfumuri si imbracaminte.
Conditia este ca magazinul in care este folosit cardul sa fie partener al bancii emitente, mii de comercianti acceptand in prezent plata cu asemenea instrumente.
Oferte ale bancilor
Reteta folosita este aceeasi, indiferent de banca: plata se face esalonat, iar numarul de rate, care poate ajunge pana la 12, depinde de comerciant sau de oferta bancii. Singurul lucru care face diferenta este lista magazinelor care au parteneriate cu bancile si care poate ajunge chiar la mii pentru o singura institutie bancara.
• La Alpha Bank, de exemplu, toti detinatorii de carduri de credit in lei sunt eligibili pentru utilizarea optiunii de plata in rate. Ei pot alege din lista de cateva zeci de comercianti parteneri ai bancii.
• Recent, Raiffeisen Bank a anuntat extinderea programului "Multishop rate fara dobanda" si pentru cumparaturile facute pe internet, in magazinele virtuale partenere. In prezent, cei peste 300.000 de clienti ai bancii care detin asemenea carduri pot face cumparaturi in aproximativ 1.300 de locatii din intreaga tara.
• La BCR sunt acceptate in programul de cumparaturi cu plata in rate fara dobanda sase tipuri de carduri de credit, in lei si in euro. Numarul de rate poate ajunge la cel mult 12.
• Saptamana aceasta, BRD Finance a anuntat extinderea promotiilor de rate cu dobanda zero pentru cardurile MasterCard, pana la 30 aprilie.
• La RBS, dobanda zero la plata cu cardul de credit se aplica doar la primele trei sau sase rate, in functie de tipul de card.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice