Proiectia pentru acest an a SIF4 franeaza momentan elanul BET-FI
Data publicarii: 25-03-2011 | BursaTendinta pozitiva de la acest inceput de saptamana de la BVB s-a oprit temporar ieri. Cotatiile au avansat numai in prima ora de tranzactionare, dupa care piata a inceput sa coboare. Tonul deprecierilor a fost dat de indicele financiar BET-FI, care a intrat primul "pe rosu". Acesta a inchis la valoarea de 25.581,66 puncte, cu 0,46% sub referinta.
Miscarea a coincis cu publicarea in aceasta dimineata a bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs al SIF Muntenia (SIF4). Potrivit acestuia, in 2011 profitul brut ar urma sa se cifreze la 65 mil. lei, cu 22% sub castigul de anul trecut. Reactia pietei nu a venit imediat, actiunile SIF4 urcand intraday pana la un maxim al ultimelor 10 luni de 0,79 lei/actiune. Cotatia a coborat apoi accelerat pana la orele pranzului pentru a reveni partial. Nivelul de inchidere a fost cel de 0,777 lei/actiune, in scadere cu 0,64% fata de sesiunea anterioara, lumanarea aferenta zilei de ieri fiind de tip spinning top.
SAI Muntenia Invest, societatea care administreaza activele SIF Muntenia, considera ca veniturile SIF vor scadea in acest an cu 38%, la 102 mil. lei, cea mai mare parte a banilor, 70 mil. lei, urmand sa fie obtinuti din tranzactiile pe bursa, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli propus spre analiza actionarilor si citat de Mediafax. SIF Muntenia a inregistrat anul trecut venituri totale de 164 mil. lei, 92,4 mil. lei provenind din tranzactii pe piata de capital. Societatea a fost anul trecut unul dintre principalii vanzatori de actiuni BRD pe bursa, din aceste operatiuni provenind si cea mai importanta parte a veniturilor.
Pentru acest an, administratorii SIF4 isi propun sa urmeze in continuare strategia din ultimii doi ani, de prudentialitate, preferand investitiile cu randamente medii, mai putin riscante.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice