Leasing pentru o masina second-hand? Vezi cele mai bune oferte
Data publicarii: 23-03-2011 | AutoCum criza economica a cam dat peste cap planurile romanilor, din punct de vedere al achizitiilor de automobile noi, o parte din ei s-au orientat spre a cumpara autovehicule rulate. Astfel, leasingul auto pentru masini second-hand a devenit o optiune viabila pentru doritori.
Ziare.com a comparat pentru dumneavoastra mai multe oferte de la institutiile financiare nebancare (IFN) pentru a vedea ce presupune un astfel de credit si ce costuri implica. Potrivit InfoBancare.ro, Atlassib Leasing va cere un avans cuprins intre 15% si 50%, iar finantarea creditului se poate intinde pana la 84 de luni, aceasta fiind una dintre cele mai mari perioade, daca nu chiar cea mai mare acceptata pentru un leasing.
Dobanda variaza intre 8,9% si 15,5%, in functie de bonitatea clientului. Compania percepe o taxa de operare de 2,5% din credit, in timp ce valoarea taxei reziduale este de minim 20%. Potrivit informatiilor de pe sursa mentionata, banca este in excelente relatii de colaborare cu dealerii de autoturisme precum Renault, Fiat, Peugeot, Volkswagen si Audi.
Comisioane in functie de durata creditului
O alta companie, Midocar Leasing, accepta un avans cuprins intre aceleasi procente, insa perioada maxima de creditare nu este decat de 60 de luni. Compania are si asiguratori alaturi de care prefera sa lucreze. Astfel, pentru cumpararea unei polite, veti fi indemnat catre Generali Asigurari si Allianz Tiriac. Dobanda de la care se pleaca pentru credit este de 8,5% si poate creste in functie de bonitatea clientului.
Taxa de operare variaza si ea, dar in functie de durata leasingului. Aceasta este 2% daca imprumutul luat este pe o perioada de pana la 3 ani si 2,3% din pretul de achizitie al masinii, daca acesta dureaza intre 4 si 5 ani. Mai exista si un comision de prestari servicii logistica (RAR, inmatriculare, radiere, inregistrare fiscala) de 185 de euro plus TVA.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani