Bugetul Capitalei nu a primit girul Directiei de Finante Publice
Data publicarii: 23-03-2011 | DiverseBugetul municipalitatii bucurestene pe 2011 a fost restituit, marti, Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia, informeaza Prefectura Capitalei.
Printre problemele identificate se numara anexa la buget referitoare la aprobarea numarului de posturi si a fondului de salarii pentru 2011 pentru fiecare institutie subordonata Primariei Municipiului Bucuresti.
O alta problema este lipsa de corelare a veniturilor si cheltuielilor bugetului local, ca urmare a introducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011.
Directia de Finante mai cere depunerea situatiei sumelor decontate de casele de asigurari de sanatate pentru serviciile medicale furnizate si a sumelor alocate din bugetul Ministerului Sanatatii cu aceasta destinatie.
Finantele solicita si retransmiterea situatiei privind gradul de realizare a veniturilor proprii pe anii 2009 si 2010.
Reprezentantii Directiei de Finante Bucuresti au solicitat municipalitatii sa dispuna masurile necesare in vederea retransmiterii de urgenta a bugetului local pe 2011.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, tot marti, ca bugetul Capitalei pe 2011 trebuie votat din nou, sustinand in acelasi timp ca Ministerul de Finante a respins forma cu amendamentele PDL, aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in 28 februarie.
In acelasi context, prefectul municipiului Bucuresti, Mihai Atanasoaei, a afirmat, luni, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB.
Analiza prefecturii a scos la iveala peste 30 de situatii in care suma de bani pentru unele institutii, investitii sau pentru unele capitole generale nu este aceeasi cu suma prevazuta in amendament sau in propunerile primarului. Astfel, la venituri, primarul a propus suma de 5,14 miliarde lei, consiliul a votat 4,74 miiliarde lei, iar in forma scrisa transmisa prefectului apare suma de 4,71 miliarde lei.
Potrivit prefectului, primarul sau CGMB poate convoca o sedinta in care sa fie corectate erorile.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman