Ce banci va tin banii in depozite, pe 24 de luni
Data publicarii: Astazi, 22-03-2011 | Finante-Banci
Siguranta financiara a zilei de maine a inceput sa devina pentru romani un lux, in conditiile in care economia locala a ramas impotmolita intr-o criza care a inceput acum mai bine de doi ani. Pentru cei care inca mai pot economisi pe termen lung, bancile ofera si depozite pe mai mult de un an.
Nu sunt prea multe institutii financiare care asigura un depozit pe 24 de luni in moneda nationala, iar cele care va tin banii in valuta pe aceeasi perioada de timp sunt si mai putine, potrivit site-ului Conso.ro. Daca la lei avem patru banci care va tin economiile pe o perioada de doi ani, cele care constituie depozite in euro nu sunt decat doua, conform sursei mentionate.
Ziare.com a facut cateva calcule pentru o suma de 1.000 lei, in cazul unui depozit la termen cu dobanda platibila la scadenta, pe o perioada de 24 de luni. Cea mai buna oferta in acest caz pare sa vina de la Banca Carpatica, unde dobanda este de 7%, ceea ce inseamna ca la finele celor doi ani, in conditiile date, veti mai avea in cont inca 140 de lei. Pentru a constitui un astfel de depozit veti avea nevoie de o suma minima de 50 de lei. Comisionul de retragere in numerar este de 0,4% sau 0% la scadenta pentru depozitele pe o perioada mai mare sau egala cu 3 luni.
BRD, singura banca mare cu o astfel de oferta
In cazul ProCredit Bank, bonificatia maxima este de 6,75%, ceea ce inseamna ca in cei doi ani de economisire pentru suma de 1.000 de lei veti avea pusi deoparte 135 de lei in plus. Suma minima acceptata in cazul acestui depozit este de 500 de lei, de zece ori mai mare decat cea de la Carpatica. Comisionul de retragere este de 0% pentru sume retrase in 5 zile de la scadenta si 0,55% in alte conditii.
BRD este singura banca mare din cele patru care au si aceasta oferta inclusa in portofoliu. Insa in cazul ei dobanda este mult mai mica decat la ProCredit Bank, cu mai bine de 2 puncte procentuale, adica 4,65%. Castigul brut pe care vi-l aduce un depozit in cadrul BRD este de 93 de lei. Suma minima pe care o puteti depune la aceasta banca este de 150 de lei. Indiferent de situatie, veti avea un comision de 0,5%, la retragerea banilor sau minim 2,5 lei.
Oferta cu cea mai mica dobanda vine din partea OTP Bank, unde bonificatia este egala cu cea pe care o practica bancile la depozitele in valuta, adica 3,25%. Economisirea la aceasta banca va va aduce un plus brut de 65 de lei. Pentru a putea avea parte de depozit, va trebui sa depuneti minim 100 de lei. Comisionul de retragere este de 0%, daca aceasta se face in momentul scadentei, sau 0,5% daca are loc in oricare alta zi.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani