Top 10 cei mai mari proprietari de teren din lume
Data publicarii: 21-03-2011 | DiverseMonarhia le-a pus in brate milioane de hectare de teren, ce apartine tarilor pe care le conduc, dar care revine de drept conducatorului. Vedeti care sunt cei mai mari latifundiari ai lumii.
10. Regele Letsie al 111-lea al Lesotho-ului
Detine 3.034.948 ha din Lesotho, inclusiv minele de diamant ale tarii. Regele Letsie este pentru a doua oara monarh al Lesotho-ului, dupa ce in trecut a fost inlocuit de tatal sau aflat in exil, dupa care a urcat din nou la tron la moartea acestuia, un an mai taziu.
9. Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck al Bhutan-ului
Are in proprietate 3.884.982 hectare de teren agricol fertil Si unic in regatul Bhutan. Fostul student al academiei Philips Andover a fost incoronat in 2008 Si a devenit forta din spatele renaSterii democratiei in Bhutan.
8. Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei
Controleaza 9.229.940 hectare din regatul hashemit al iordanului, unul dintre putinii membrii atat ai Ligii Arabe, cat Si ai Organizatiei Mondiale a Comertului. MoStenitor al tatalui sau, popularul rege Hussein, este unul dintre cei mai loiali aliati ai Statelor Unite in regiune, iar momentan se confrunta cu aceleaSi probleme pe care le traverseaza intregul Orient Mijlociu. Regele a jucat un rol secundar in Star Trek: The Next Generation.
7. Regele Gyanendra al Nepalului
Are in proprietate 14.762.932 ha din Nepal, ceea ce inseamna ca, teoretic, detine Si muntele Everest. Chiar daca tara a trecut la o structura politica de tip republica Maoista, in anii 1990, familia regala detine in continuare intregul Nepal. Gyanendra are titlul de Sef al statului, dar este in mod antitetic prieten cu guvernul socialist.
6. Sultanul Qaboos al Omanului
Acesta controleaza intregul tinut, in principal deSertic, al Omanului, care include Si porturile de la coasta Sur, un punct major de comert in regiune. Qaboos este atat conducatorul Omanului, cat Si al fortelor militare. Este un lider occidentalizat in comparatie cu vecinii sai. El lasa femeile sa lucreze in cabinetul sau, pe care il numeSte Diwan.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări