Fondului Proprietatea ar putea fi unul dintre cumparatorii BRD
Data publicarii: 17-03-2011 | Finante-Banci
Activul net al Fondului Proprietatea (FP) a crescut in februarie cu 3%, la 16,109 mld. lei, respectiv 1,1691 lei/actiune, luna in care au intrat in portofoliu titluri de la doua noi companii listate, posibil si BRD, si a fost lichidata participatia la o societate nelistata. La finalul lunii ianuarie FP avea un activ net de 15,641 mld. lei, iar valoarea unitara a activului net era de 1,1352 lei/actiune. FP a incheiat luna februarie cu un profit de 2,3 mil. lei, fata de castigul din ianuarie, de un milion de lei.
Potrivit unui raport transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Mediafax, Fondul avea la 28 februarie participatii la 30 de companii listate pe o piata reglementata si la 54 de societati nelistate. La sfarsitul lunii ianuarie, FP avea in portofoliu actiunile 28 de companii listate si la 55 de societati necotate. Actiunile listate erau evaluate la 28 februarie la 6,06 mld. lei, cu 16% peste valoarea de la finalul lunii ianuarie, de 5,225 mld. lei, rezultand o diferenta de 835 de mil. lei. Avand in vedere aceasta valoare, nu este exclus ca Fondul Proprietatea sa fie unul dintre cumparartorii actiunilor detinute de BERD la BRD.
In luna februarie, BERD a iesit din actionariatul BRD, vanzand pe bursa aproape 5% din actiunile bancii din Romania, cu 454,7 mil. lei (107,3 mil. euro). Cele mai multe titluri au fost cumparate de fondurile administrate de Artio Global, potrivit unor surse din piata de capital. Totodata, conform statisticilor privind investitiile la BVB, achizitiile realizate in februarie de straini, 436,7 mil. lei (102,7 mil. euro), au fost mai reduse decat valoarea pachetului vandut de BERD. Astfel, rezulta ca si investitorii institutionali romani au participat la dealurile cu titluri BRD. Fondul nu precizeaza ce actiuni a cumparat in februarie si nici din actionariatul carei societati a iesit. Contactati de Mediafax reprezentantii Franklin Templeton au refuzat sa precizeze daca Fondul Proprietatea a cumparat sau nu actiuni la BRD, mentionand ca politica societatii de administrare este de a nu comenta investitiile realizate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice