Creditele pentru culturi, salvarea agriculturii? Vezi oferta bancilor
Data publicarii: 09-03-2011 | Finante-BanciIn lipsa cererii de creditare de la populatie, tot mai multe banci se orienteaza catre nise neatinse pana acum, asa cum este si cea a imprumuturilor in agricultura.
Astfel, o parte din creditorii de pe piata au acum in portofolii credite pentru agricultori, menite sa-i ajute la finantarea infiintarii sau intretinerii unei productii din domeniu.
La BRD, de exemplu, producatorii care solicita un astfel de credit trebuie sa cultive pe minim 100 de hectare si sa fie organizati in asociatiii agricole familiale, societati agricole sau comerciale sau chiar producatori agricoli individuali.
Valoarea minima a creditului pe care-l puteti lua este de 50.000 de lei, iar banca va acopera pana la 80% din valoarea cheltuielilor realizate pentru culturile agricole. In cazul BRD, aportul personal (minim 20%) poate fi ori numerar, ori in natura, prin seminte sau lucrari facute de producator.
Creditul se acorda numai in lei si poate fi contractat pe o perioada cuprinsa intre 3 si 12 luni. La el se poate oferi si o perioada de gratie totala (rata plus dobanda creditului) de pana la 10 luni.
Pentru credit aveti nevoie si de garantii reale la care se poate adauga si garantia Fondului de Garantare a Creditului Rural, in proportie de 50%. Imobilele puse garantie trebuie asigurate, la fel si culturile pentru care se ia creditul.
Creditul de la BRD are o dobanda compusa din Robor la o luna plus inca 2 puncte procentuale. Marti, Robor 1M era de 5,77%.
BT are un plafon de cinci ori mai mare decat BRD
La Banca Transilvania, fermierii pot lua maxim 250.000 de lei, creditorul acoperind doar 75% din valoarea cheltuielilor. Perioada maxima de contractare este de 12 luni.
Din punct de vedere al costurilor creditului, dobanda in lei pentru acest produs este de 12% pe an. Banca are si un comision de acordare de 1% si unul de gestiune aplicat lunar, de 0,1%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii